Logo hr.boatexistence.com

Kako valovitost daje snagu?

Sadržaj:

Kako valovitost daje snagu?
Kako valovitost daje snagu?

Video: Kako valovitost daje snagu?

Video: Kako valovitost daje snagu?
Video: Колыма: Россия, которую построил ГУЛАГ | Как умирают поселки, куда приезжают добывать золото 2024, Svibanj
Anonim

Jeste li se ikada zapitali što čini kartonske kutije jačima, jer je to samo mnogo listova papira zalijepljenih zajedno, zar ne? Pa, zapravo izraz ‘ corrugated’ znači savijati se u nabore ili alternativne izbočine… To stvara snagu i krutost koja sprječava da se karton savija na sebe kao što bi papir.

Zašto valovitost povećava snagu?

Kada je valoviti metal izrađen, on je hladno obrađen što taj dio metala prelazi granice tečenja. To čini savijeni dio metala jačim i potrebna je veća sila da se postigne njegova nova točka popuštanja.

Kako valovitost povećava krutost?

Valoviti čelik, valoviti karton, nabori na vanjskim pločama vašeg automobila. Grebeni u školjkama, palmino lišće. Svaka od ovih poluga se savija u plahtu kako bi povećala svoju snagu. Rebrast je serija paralelnih grebena i brazda koji povećavaju krutost.

Zašto je valoviti metal jači?

Postoje neki drugi čimbenici koji čine valovitost jačom: težina obloge (liner znači listove koji spajaju valovitost) Širina valovitih nabora . Jačina ljepila koji drži valovitost zajedno.

Što nabori rade na vlačnu čvrstoću čelika?

Nabori povećavaju čvrstoću lima u smjeru okomitom na nabore, ali ne paralelno s njima, jer se čelik mora rastegnuti da bi se savio okomito na nabore. Obično se svaki list proizvodi duže u svom snažnom smjeru.

Preporučeni: