Logo hr.boatexistence.com

Hoćete li učiniti što je potrebno?

Sadržaj:

Hoćete li učiniti što je potrebno?
Hoćete li učiniti što je potrebno?

Video: Hoćete li učiniti što je potrebno?

Video: Hoćete li učiniti što je potrebno?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Svibanj
Anonim

"Please do the needful" kolokvijalna je indijska fraza koja svoje podrijetlo nalazi u indijskom korporativnom sektoru. U osnovi se prevodi kao " Molimo učinite što je potrebno ".

Je li ispravno reći učiniti što je potrebno?

Učinite što je potrebno uobičajena je fraza u indijskom engleskom. To znači učinite ono što je potrebno Ako vam zvuči previše nezgrapno ili nejasno, ili ako vaša publika neće biti upoznata s tim, možete ljubazno zamoliti ljude da učine ono što trebate umjesto toga. Također možete reći učinite ono što treba učiniti.

Je li nepristojno reći molim te, učini što je potrebno?

Molim vas, učinite što je potrebno. Da biste izravno odgovorili na pitanje OP-a, iznimno je nepristojno. Drsko govori, a ne pita, i ima snishodljiv ton.

Možemo li koristiti molimo učinite što je potrebno?

Riječ "potrebno" postoji, ali rijetko se koristi u ovoj situaciji. "Ljubazno učini što je potrebno" zvuči mi vrlo neobično. Bolje bi bilo "Molim vas, hoćete li učiniti što je potrebno". Ili, još kolokvijalno, "Učinite što je potrebno. "

Što znači izraz molim te, učini potrebno?

"Učinite što je potrebno" izraz je koji znači " učinite ono što je potrebno", s poštovanjem implicirajući da se drugoj strani vjeruje da razumije što treba učiniti bez dao detaljnu uputu. Izraz potječe iz indijskog engleskog i njegov je izravni prijevod जरुरी.

Preporučeni: