Logo hr.boatexistence.com

Nestaje li eritrasma?

Sadržaj:

Nestaje li eritrasma?
Nestaje li eritrasma?

Video: Nestaje li eritrasma?

Video: Nestaje li eritrasma?
Video: 30 глупых вопросов Data Engineer [Карьера в IT] 2024, Srpanj
Anonim

Eritrazmska infekcija je tipično samoograničavajuća i često će se riješiti sama od sebe bez liječenja. Iako su komplikacije rijetke, eritrasma se ponekad može pojaviti zajedno s kontaktnim dermatitisom, gljivičnom infekcijom ili nepovezanom bakterijskom infekcijom.

Koliko je potrebno da eritrasma nestane?

Eritrazma se može liječiti. Većina ljudi reagira na liječenje unutar dva do četiri tjedna. Međutim, moguće je da eritrazma postane kronična i da se vrati. Vjerojatnije je da će se to dogoditi ako imate zdravstveno stanje koje utječe na vaš imunološki sustav.

Je li eritrasma zarazna za druge?

Vrlo je zarazno. Ali simptomi često ne utječu na cijelo tijelo. U većini slučajeva to nije ozbiljno. Dobro reagira na liječenje.

Je li eritrasma kronična?

Eritrazma je kronična površinska infekcija intertriginoznih područja kože. Inkriminirani organizam je Corynebacterium minutissimum, koji je obično prisutan kao normalan stanovnik ljudske kože.

Kako se dijagnosticira eritrasma?

Dijagnoza eritrazme može se potvrditi promatranjem koraljno-ružičaste fluorescencije tijekom pregleda zahvaćene kože Wood lampom. Porfirini, pretežno koproporfirin III, koje stvaraju Corynebacteria, izvor su ove prepoznatljive fluorescencije.

Preporučeni: