Logo hr.boatexistence.com

Zna li desdemona da će umrijeti?

Sadržaj:

Zna li desdemona da će umrijeti?
Zna li desdemona da će umrijeti?

Video: Zna li desdemona da će umrijeti?

Video: Zna li desdemona da će umrijeti?
Video: Learn English Through Story | Othello by William Shakespeare⭐Level 4⭐B2⭐Graded Reader 2024, Srpanj
Anonim

Desdemona izgleda svjesna svoje neposredne sudbine dok se priprema za krevet Kaže da bi Emilia trebala upotrijebiti jednu od vjenčanih plahta za svoj pokrov, ako umre prije Emilije. … Desdemona odgovara da na loša djela radije odgovara dobrim djelima nego s više loših djela. Sprema se za krevet.

Što Desdemona kaže prije smrti?

Ona potvrđuje nevinost svoje ljubavnice neposredno prije nego što umre i zaključuje: " Volila te je, okrutni Maure" (249).

Je li Desdemona znala da će umrijeti?

Sažetak: IV čin, scena iii

Desdemona izgleda svjesna svoje neposredne sudbine dok se priprema za krevet. Kaže da ako umre prije Emilije, Emilia bi trebala upotrijebiti jednu od vjenčanih plahti za svoj pokrov. Dok Emilia pomaže svojoj ljubavnici da se skine, Desdemona pjeva pjesmu pod nazivom “Willow” o ženi čija ju je ljubav napustila.

Zašto Desdemona kaže da se ubila?

Iago dokazuje da je ova scena ključna prednost za njegov uspjeh i propast njegove opozicije Desdemone, Cassia i Othella. Dakle, Desdemona je kriva što se dala ubiti. Zato što ona misli da sve radi savršeno … Iagov bijes u njegovom srcu uništio je živote Desdemone, Cassia Othella i Brabantia.

Umire li Desdemona djevica?

Bloom tvrdi da Othello i Desdemona nikada nisu imali seks- da Desdemona zapravo umire djevica … Ali Bloom tvrdi da je ono što Othellovu ljubomoru čini tako mučnom to je jedini način na koji on može shvatiti vara li Desdemona s njim ili ne, jest imati seks s njom. Ako je još uvijek djevica, bila je vjerna.

Preporučeni: