Logo hr.boatexistence.com

Za djetelinu listova značenje?

Sadržaj:

Za djetelinu listova značenje?
Za djetelinu listova značenje?

Video: Za djetelinu listova značenje?

Video: Za djetelinu listova značenje?
Video: UNIVERZALNI SIMBOL SREĆE - DJETELINA SA ČETIRI LISTA 2024, Svibanj
Anonim

Rečeno je da lišće djeteline s četiri lista označava vjeru, nadu, ljubav i sreću Često se kaže da je Irska dom više djeteline s četiri lista od bilo koje druge drugo mjesto, dajući značenje izrazu "sreća Iraca". Ako ste dovoljno sretni da pronađete djetelinu s četiri lista, potražite još!

Koje je duhovno značenje djeteline s 4 lista?

Značenje i simbolika

Prva tri predstavljaju vjeru, nadu i ljubav. Ako naiđete na onaj koji ima četvrti list, to predstavlja sreću. Zaštita – očekuje se da će svatko tko sa sobom ponese djetelinu s četiri lista biti pošteđen nesreća ili nesretnih događaja.

Zašto je djetelina s četiri lista sretna?

Dok su Adam i Eva napuštali Rajski vrt, Eva je očito ubrala jednu jedinu djetelinu s četiri lista kao uspomenu na raj, a ta vjerska povezanost dovela je do toga da ih se od tada smatra sretnicima. Kelti su smatrali da djetelina s četiri lista ima magičnu moć zaštite, sposobnu otjerati zlo i lošu sreću.

Što simbolizira djetelina s 3 lista?

Za tri lista djeteline također se kaže da označavaju vjeru, nadu i ljubav Četvrti list je mjesto odakle dobivamo sreću. Djetelina s četiri lista, ili "sretna djetelina", neuobičajena je varijacija djeteline s tri lista, i široko se smatra simbolom sreće.

Koje je duhovno značenje djeteline s pet listova?

Irska legenda pokazuje da će oni koji pronađu djetelinu s pet listova zapravo imati više sreće i financijskog uspjeha od onih koji samo pronađudjetelinu s četiri lista. Međutim, može biti teško doći do sreće ako se oslanjate samo na pronalazak djeteline s četiri lista, a kamoli djeteline s pet listova!

Preporučeni: