Logo hr.boatexistence.com

Prema značenju po glavi stanovnika?

Sadržaj:

Prema značenju po glavi stanovnika?
Prema značenju po glavi stanovnika?

Video: Prema značenju po glavi stanovnika?

Video: Prema značenju po glavi stanovnika?
Video: REVAN - THE COMPLETE STORY 2024, Svibanj
Anonim

Značenje per capita doslovno se prevodi kao " po glavi", ali se koristi za značenje "po osobi". U ekonomiji, poslovanju ili statistici, per capita se koristi za izvješćivanje o prosječnim brojkama po osobi.

Što mislite pod per capita in come?

Per capita latinski je izraz koji se prevodi kao " po glavi." Per capita znači prosjek po osobi i često se koristi umjesto "po osobi" u statističkim podacima.

Što je primjer po glavi stanovnika?

Izraz se također može koristiti za rashode. Na primjer, ako vlada potroši 100 milijuna dolara u jednoj godini na održavanje cesta, a stanovništvo zemlje ima 10 milijuna, izdaci po glavi stanovnika za održavanje cesta su: 100 000 000 (rashodi na ceste) ÷ 10 000 000 (stanovništvo)=10 USD.

Znači li po glavi stanovnika na 100000?

(To znači "po glavi stanovnika". To je latinski za "za svaku glavu.") Da biste pronašli tu stopu, jednostavno podijelite broj ubojstava s ukupnim stanovništvom gradaKako ne bi koristili malenu decimalu, statističari obično pomnože rezultat sa 100 000 i daju rezultat kao broj ubojstava na 100 000 ljudi.

Kako biste koristili per capita u rečenici?

Florida ima najveću zatvorsku populaciju po glavi stanovnika u državi. Došlo je do pada bruto nacionalnog proizvoda i dohotka po stanovniku. Što je veći prosječni dohodak ljudi (izražen kroz BNP po stanovniku), to je viša porezna stopa.

Preporučeni: