Logo hr.boatexistence.com

O elektrolizi otopine razrijeđenog h2so4?

Sadržaj:

O elektrolizi otopine razrijeđenog h2so4?
O elektrolizi otopine razrijeđenog h2so4?

Video: O elektrolizi otopine razrijeđenog h2so4?

Video: O elektrolizi otopine razrijeđenog h2so4?
Video: Elektroliz natriy xloridning elektrolizi. Электролиз хлорида натрия #kimyo #short #shortvideo 2024, Svibanj
Anonim

Razrijeđena sumporna kiselina sadrži vodu Ioni prisutni u ovoj smjesi su H + i OH -(iz vode) i H + i SO 42- iz sumporne kiseline. Ioni H + privlače katodu, a dva negativna iona privlače anodu, ali OH - ion gubi elektrone.

Što se događa kada se razrijeđeni h2so4 elektrolizira?

Tijekom elektrolize razrijeđene vodene otopine sumporne kiseline, korištenjem platinastih elektroda, oslobađa se plin kisika na anodi. Dakle, opcija B) kisik je točan odgovor. Napomena: Katoda je negativna elektroda. … Na katodi se protoni ispuštaju i tvore plin vodik.

Koja je uloga razrijeđene sumporne kiseline u elektrolizi?

sumporna kiselina je pomiješana voda za uvođenje iona u nju tako da se vodljivost vode povećava što reakciju čini bržom. Međutim, to ne utječe na kemijski sastav reaktanta ili proizvoda, samo povećava brzinu reakcije.

Zašto se plin vodik oslobađa kada se razrijeđena sumporna kiselina elektrolizira?

Ovi ioni nastaju kada se mali udio molekula vode prirodno disocira. Ako se voda zakiseli s malo razrijeđene sumporne kiseline: H + ioni se privlače na katodu, dobivaju elektrone i stvaraju plinoviti vodik.

Što se događa kada se razrijeđena sumporna kiselina elektrolizira između inertnih elektroda?

13 Razrijeđena sumporna kiselina elektrolizira se između inertnih elektroda. … 1 Vodik se oslobađa na negativnoj elektrodi. 2 Kisik se oslobađa na pozitivnoj elektrodi. 3 Na pozitivnoj elektrodi oslobađa se sumporov dioksid.

Preporučeni: