Logo hr.boatexistence.com

Što je presađena biljka?

Sadržaj:

Što je presađena biljka?
Što je presađena biljka?

Video: Što je presađena biljka?

Video: Što je presađena biljka?
Video: EVO KAKO ĆETE PRAVILNO PRESADITI SOBNU BILJKU U SAMO NEKOLIKO KORAKA 2024, Svibanj
Anonim

Prvo prvo: presađivanje ne znači nužno promjenu sadašnjeg sadnica biljke, već promjenu tla ili mješavine za saksiju. … Ne želite da vaša biljka pliva u tlu, već da imate malo više prostora za rast u narednoj godini.

Što se događa kada se biljka presadi?

Može patiti od dobivanja premalo vode i/ili hranjivih tvari i može pasti lišće - ili čak umrijeti. Presađivanje ne znači nužno da morate promijeniti posudu za biljku. Glavni fokus presađivanja je davanje biljci svježe zemlje za saksiju Svježe tlo sadrži svježe hranjive tvari za hranjenje vaših biljaka.

Kada presaditi biljku?

Najbolje vrijeme za presađivanje biljke je proljeće tako da će korijenje koje aktivno raste ima dovoljno vremena da izraste u novododanu mješavinu za lonce. Postoji nekoliko znakova koje sobne biljke mogu pokazati kada su vezane za lonce. Prvo provjerite učestalost zalijevanja sobne biljke.

Koja je svrha presađivanja biljaka?

Razlog presađivanja je da bi se biljci dao dodatni prostor za rast, a također i kako bi se tlo osvježilo jer s vremenom može postati iscrpljeno hranjivim tvarima.

Zašto presađivati biljke nakon kupnje?

Više nego vjerojatno da je vaša biljka već bila pod stresom kada ste je kupili u trgovini. S vremenom će se aklimatizirati, zbog čega je, ako ste željni presaditi svoju sobnu biljku, sada kao i uvijek dobro vrijeme za to. … Osim presađivanja, promjena tla također može izazvati ovaj stres u biljci.

Preporučeni: