Logo hr.boatexistence.com

Je li meduza bila prokleta ili blagoslovljena?

Sadržaj:

Je li meduza bila prokleta ili blagoslovljena?
Je li meduza bila prokleta ili blagoslovljena?

Video: Je li meduza bila prokleta ili blagoslovljena?

Video: Je li meduza bila prokleta ili blagoslovljena?
Video: TANJA SAVIC - ZA LJUBAV NISI (OFFICIAL VIDEO) 2024, Svibanj
Anonim

Meduza nije bila prokleta, zapravo joj je pomogla Atena. Njezina božica zaštitnica darovala ju je sposobnošću koja nikada neće dopustiti Meduzi da se više osjeća nemoćno.

Zašto je Atena proklela Meduzu?

Legenda kaže da je Meduza nekoć bila lijepa, priznata Atenina svećenica koja je bila prokleta jer je prekršila zavjet celibata Kad je Meduza imala aferu s morskim bogom Posejdonom, Atena je kažnjena nju. … Pretvorila je Meduzu u groznu vješicu, pretvarajući svoju kosu u zmije koja se uvija, a koža joj je postala zelenkasta.

Je li Atena bila ljubomorna na Meduzu?

Meduza je bila prelijepa mlada žena koja je bila svećenica božice mudrosti i rata, Atene. … Nakon što je Atena saznala za ovu aferu, njezina ljubomora je bjesnila i postala je bijesna! Tada je odlučila baciti gadno prokletstvo na Meduzu jer je prekršila svoje obećanje o celibatu.

Koja je prava priča iza Meduze?

Meduza molila se Ateni za vodstvo i oprost Uostalom, u tim su danima bogovi tvrdili da su im partneri zauvijek partneri, a Meduza je sada bila Posejdonova žena. Atena je ljutito spustila pogled i proklela Meduzu što ju je izdala. Meduza je poslana na daleki otok i prokleta da je nijedan muškarac ne želi.

Što je simbolizirala Meduza?

Medusa predstavljaju moć i sposobnost uništavanja nečijih neprijatelja. Često je doživljavaju kao jaku figuru. Njezina se glava smatra zaštitnim simbolom, a koristila ju je čak i Francuska revolucija kao simbol francuskog oslobođenja i slobode.

Preporučeni: