Logo hr.boatexistence.com

Može li ubiti vrijeme, a da ne povrijedi vječnost?

Sadržaj:

Može li ubiti vrijeme, a da ne povrijedi vječnost?
Može li ubiti vrijeme, a da ne povrijedi vječnost?

Video: Može li ubiti vrijeme, a da ne povrijedi vječnost?

Video: Može li ubiti vrijeme, a da ne povrijedi vječnost?
Video: Jedini grijeh koji Bog ne može oprostiti (a mnogi to ne znaju) 2024, Svibanj
Anonim

filozofski uvid: “Kao da možete ubiti vrijeme, a da ne povrijedite vječnost” (ibid., str. 8). Ovo je ključna fraza, za vječnost, beskonačno, zna bez vremena, a banaliziranjem vremena, gubljenjem vremena, nanosi se "povreda" vječnosti, što je najbliže božanskom kako će se Thoreau približiti.

Tko je rekao kao da možete ubiti vrijeme, a da ne povrijedite vječnost?

Henry David Thoreau Citat: “Kao da možete ubiti vrijeme bez povrede vječnosti.”

Po čemu je poznat Henry David Thoreau?

Po čemu je Henry David Thoreau poznat? Američki esejist, pjesnik i praktični filozof Henry David Thoreau poznat je po tome što je proživio doktrine transcendentalizma kao što je zabilježeno u njegovom remek-djelu Walden (1854.). Bio je i zagovornik građanskih sloboda, što je vidljivo u eseju “Građanska neposlušnost” (1849.).

Što je Thoreau naučio u Waldenu?

Iskustvo Henryja Davida Thoreaua u Walden Pondu naučilo ga je da za njega postoje samo četiri neophodne stvari: hrana, sklonište, odjeća i gorivo.

Zašto Thoreau na kraju napušta šumu?

U zaključku Waldena on piše: " Napustio sam šumu iz jednako dobrog razloga kao što sam otišao tamo … Živio je relativno samopouzdan život i otkrio što je to značilo "biti živ." U Waldenu je Thoreau živio svoj život prema njegovim uvjetima i, prema njegovim riječima, nastojao je živjeti život kakav je zamišljao.

Preporučeni: