Logo hr.boatexistence.com

Na vrijeme je li na vrijeme?

Sadržaj:

Na vrijeme je li na vrijeme?
Na vrijeme je li na vrijeme?

Video: Na vrijeme je li na vrijeme?

Video: Na vrijeme je li na vrijeme?
Video: Zdravko Colic - Vrijeme - (Audio 2006) 2024, Svibanj
Anonim

Na vrijeme znači pravovremeno, tj. kada se nešto planira ili očekuje da će se dogoditi u određeno vrijeme i odvija se u skladu s tim. Na vrijeme znači ne kasno ili na kraju, tj. kada se nešto dogodi u posljednjem trenutku. Alex je jedini zaposlenik u ovom uredu, koji uvijek dolazi na vrijeme.

Kažete na vrijeme ili na vrijeme?

7 odgovora. " Na vrijeme" obično ima implicitno "za (neki događaj)", dok "na vrijeme" znači "prije nekog roka". „Događaj“bi mogao biti rok, ali je u tom slučaju „na vrijeme“puno češći. "Stigao sam na vrijeme" - što znači "na vrijeme za neki događaj za koji se pretpostavlja da je poznat ".

Je li na vrijeme ili na vrijeme?

Baš na vrijeme znači da se nešto dogodilo neposredno prije nego što bi bilo prekasno, npr. "Njegov je dolazak bio taman na vrijeme da uhvati vlak prije nego što je krenuo." Samo na vrijeme odnosi se na događaj točno po rasporedu, ali ne ranije ili kasnije, npr. "Vlak je krenuo na vrijeme točno u 9:00 ujutro. "

Je li točno na vrijeme ili točno na vrijeme?

Točno na vrijeme znači prije roka. Točno na vrijeme znači u vrijeme koje je prethodno određeno ili dogovoreno.

Što je točno u ili na?

Govornici engleskog jezika koriste u za upućivanje na općenito, dulje vremensko razdoblje, kao što su mjeseci, godine, desetljeća ili stoljeća. Na primjer, kažemo "u travnju", "u 2015." ili "u 21. stoljeću". Prelazeći na kraća, konkretnija razdoblja, koristimo se za razgovor o određenim danima, datumima i praznicima.

Preporučeni: