Logo hr.boatexistence.com

Da li ge isplaćuje dividende?

Sadržaj:

Da li ge isplaćuje dividende?
Da li ge isplaćuje dividende?

Video: Da li ge isplaćuje dividende?

Video: Da li ge isplaćuje dividende?
Video: Što su dividende i može li se od njih zaraditi dovoljno za život? 2024, Svibanj
Anonim

GE plaća dividendu od 0,25 USD po dionici. Godišnji prinos od dividende GE je 0,24%. Dividenda General Electrica niža je od prosjeka američke industrije specijalnih industrijskih strojeva od 1,54%, a niža je od prosjeka američkog tržišta od 4,08%.

Da li GE isplaćuje dividende u 2021.?

-10. rujna 2021.-Upravni odbor GE (NYSE: GE) danas je proglasio dividendu od 0,08 USD po dionici na neotplaćene obične dionice Društva. Dividenda je isplativa 25. listopada 2021. rekordnim dioničarima na kraju poslovanja 27. rujna 2021.

Da li GE isplaćuje dobru dividendu?

Prije samo nekoliko godina, General Electric (NYSE:GE) bio je popularna dionica za dividende. … Uostalom, dionice GE-a sada plaćaju tromjesečnu dividendu od samo 0 dolara.01 po dionici, stavljajući njezin prinos na tričavih 0,4%. Ipak, GE bi mogao biti izvrstan rast dividende dionica za investitore s dugoročnim razmišljanjem.

Hoće li GE ikada više isplatiti dividendu?

Da bi se vratio na 1,24 USD dividende koje se isplaćuju godišnje, GE bi morao generirati približno 10,9 milijardi USD (8,8 milijardi dionica pomnoženo s 1,24 USD) u FCF-u kako bi se osigurala takva isplata. Dakle, jasno, to se neće dogoditi 2021. ili čak 2022.

Posjeduje li Warren Buffett dionice GE?

Na sreću za Buffetta, on nije kupio obične dionice GE-a. Umjesto toga, kupio je povlaštene dionice, koje su plaćale godišnji prinos od dividende od 10%. Te su dionice također bile zamjenjive, što znači da je Buffett mogao odlučiti pretvoriti ih u obične dionice.

Preporučeni: