Logo hr.boatexistence.com

Možete li reći ponosniji?

Sadržaj:

Možete li reći ponosniji?
Možete li reći ponosniji?

Video: Možete li reći ponosniji?

Video: Možete li reći ponosniji?
Video: Faith And Works | The Foundations for Christian Living 4 | Derek Prince 2024, Srpanj
Anonim

Da se vratimo na izvornu raspravu, "ponosan" je jedan slog. Dakle, “prouder” je ispravan oblik. Čini se da ovaj jednosložni pridjev često izaziva više zbrke od drugih, ali tehnički je "ponosniji" točan.

Možete li reći ponosniji?

Ponosniji i ponosniji su ispravni i prihvatljivi za upotrebu. Prouder je češći jer je gramatički ispravan. Ponosniji i ponosniji nazivaju se komparativni pridjevi na engleskom što znači da uspoređuju dvije stvari.

Kako se koristi prouder u rečenici?

Svaki dan je bio ponosniji na dječaka i draži mu. Ni čovjek ni vojska nisu mogli imati ponosniji spomen. To je bilo lijepo od tebe i čini me još ponosnijim što imam tvoje prijateljstvo. Bila je ponosnija na njegovo prijateljstvo nego na bilo što što joj je do sada došlo

Je li ponosan pridjev?

pridjev, proud·er, proud·est. osjećaj zadovoljstva ili zadovoljstva zbog nečega što se smatra vrlo časnim ili zaslužnim za sebe (često nakon čega slijedi of, infinitiv ili klauzula).

Kakav je pridjev ponosan?

pridjev. /praʊd/ (ponosniji, najponosniji) zadovoljan. osjećate se zadovoljno i zadovoljni nečim što posjedujete ili ste učinili, ili ste povezani s ponosnim roditeljima ponosni vlasnik novog automobila ponosan na nekoga/nešto/sebe Vaša postignuća su nešto na što možete biti ponosni od

Preporučeni: