Logo hr.boatexistence.com

U teoremu o ostatku?

Sadržaj:

U teoremu o ostatku?
U teoremu o ostatku?

Video: U teoremu o ostatku?

Video: U teoremu o ostatku?
Video: ✓ Сравнение по модулю. Арифметика остатков | Ботай со мной #034 | Борис Трушин 2024, Svibanj
Anonim

Što je teorem o ostatku? Teorem o ostatku iznosi se kako slijedi: Kada se polinom a(x) podijeli linearnim polinomom b(x) čija je nula x=k, ostatak je zadan s r=a(k).

Koje je rješenje teorema o ostatku?

Teorem o ostatku kaže da ako je polinom f(x) podijeljen s (x - k), tada je ostatak r=f(k). Može pomoći u faktoriranju složenijih polinomskih izraza. Teorem faktora kaže da polinom f(x) ima faktor (x - k) ako je i samo f(k)=0.

Što je teorem o ostatku s primjerom?

Primjenjuje se na faktorizaciju polinoma svakog stupnja na elegantan način. Na primjer: ako je f(a)=a3-12a2-42 podijeljen s (a-3) tada Kvocijent će biti a2-9a-27, a ostatak je -123. Dakle, zadovoljava teorem o ostatku.

Što je teorem o ostatku za klasu 10?

Prema teoremu o ostatku, ako se podijeli s tada, ostatak je zadan s, ako je podijeljen s, tada je ostatak dan s, dakle, polinom kada podijeljeno s ostavlja ostatak 3 i kada se dijeli s ostavlja ostatak 1. Tada ako je polinom podijeljen s, ostavlja ostatak.

Kako pronaći ostatak brojevnog sustava?

Ovaj koncept koristi činjenicu da se ostaci ponavljaju nakon određenog intervala kada se podijele s brojem. Prije svega, znamo da je ostatak=0 do d – 1; gdje je d=broj kojim se dijeli djelitelj. Ako podijelimo a za d, ostatak može biti bilo koja vrijednost od 0 do d-1.

Preporučeni: