Logo hr.boatexistence.com

Je li fulguracija isto što i elektrokauterizacija?

Sadržaj:

Je li fulguracija isto što i elektrokauterizacija?
Je li fulguracija isto što i elektrokauterizacija?

Video: Je li fulguracija isto što i elektrokauterizacija?

Video: Je li fulguracija isto što i elektrokauterizacija?
Video: TENU SAJDAY KARAN NU JEE KARDA (Super Hit) - NOOR JEHAN - ANJUMAN - FILM LAL TOOFAN 2024, Svibanj
Anonim

Vrh elektrode se zagrijava električnom strujom kako bi spalio ili uništio tkivo. Fulguracija je vrsta elektrokirurgije. Također se naziva i elektrokauterija, elektrokoagulacija i elektrofulguracija.

Koje su vrste elektrokautera?

Visokofrekventna elektrokirurgija odnosi se na četiri različite metode: elektrokoagulacija, elektrodesikacija, elektrofulguracija i elektrosekcija Ove metode uključuju visokofrekventnu izmjeničnu struju, koja se pretvara u toplinu otporom kao prolazi kroz tkivo.

Je li fulguracija isto što i ablacija?

Ablacija za endometriozu je ograničeni površinski tretman koji uključuje spaljivanje lezija kako bi se uklonile. To se također obično naziva fulguracija, koagulacija ili kauterizacija. Problem s ovom tehnikom je što nagriza samo površinu lezije.

Koja je razlika između elektrokautera i elektrokirurgije?

Elektrokauterizacija se odnosi na istosmjernu struju (elektroni koji teku u jednom smjeru) dok elektrokirurgija koristi izmjeničnu struju. U elektrokirurgiji, pacijent je uključen u strujni krug i struja ulazi u tijelo pacijenta.

Što je postupak elektrokauterizacije?

(ee-LEK-troh-KAW-teh-ree) procedura koja koristi toplinu iz električne struje za uništavanje abnormalnog tkiva, kao što je tumor ili druga lezija. Također se može koristiti za kontrolu krvarenja tijekom operacije ili nakon ozljede. Električna struja prolazi kroz elektrodu koja je postavljena na ili blizu tkiva.

Preporučeni: