Logo hr.boatexistence.com

Kako funkcionira teleološki argument?

Sadržaj:

Kako funkcionira teleološki argument?
Kako funkcionira teleološki argument?

Video: Kako funkcionira teleološki argument?

Video: Kako funkcionira teleološki argument?
Video: BOG POSTOJI - TELEOLOŠKI ARGUMENT - Gotfrid Lajbnic Radiša Antić 2024, Svibanj
Anonim

Teleološki argument je pokušaj dokazivanja postojanja Boga koji počinje promatranjem svrhovitosti prirode. Teleološki argument vodi do zaključka da mora postojati dizajner.

Kako teleološki argument dokazuje postojanje Boga?

Teleološki argument je pokušaj dokazivanja postojanja Boga koji počinje promatranjem svrhovitosti prirode. Teleološki argument vodi do zaključka da mora postojati dizajner. … Stoga urar treba gledati kao što Bog gleda na svemir.

Što mislite pod teleološkim argumentom?

Teleološki argument (od τέλος, telos, 'kraj, cilj, cilj'; također poznat kao fizičko-teološki argument, argument iz dizajna ili argument inteligentnog dizajna) je argument za postojanje Boga ili, općenito, ta složena funkcionalnost u prirodnom svijetu koja izgleda dizajnirana dokaz je inteligentnog …

Što nije u redu s teleološkim argumentom?

Kako bismo legitimno prosuđivali porijeklo svemira, moramo znati jesu li druge stvari slične svemiru stvorene uglavnom po prirodi ili uglavnom po dizajnu. Budući da to ne možemo učiniti, Teleološki argument je nevažeći.

Koje su snage teleološkog argumenta?

Prednosti

  • Argument dizajna koristi analogije koje su svima poznate, kako bi bio jednostavan i uvjerljiv.
  • Tvrdi se da je količina slučajnosti/sreće koja bi bila potrebna za sastavljanje svemira bez dizajnera toliko velika da se to nije moglo dogoditi.

Preporučeni: