Logo hr.boatexistence.com

Što je šešir za lovca na jelene?

Sadržaj:

Što je šešir za lovca na jelene?
Što je šešir za lovca na jelene?

Video: Što je šešir za lovca na jelene?

Video: Što je šešir za lovca na jelene?
Video: Kićo Slabinac - Zbog jedne divne crne žene 2024, Svibanj
Anonim

Uhođač jelena je vrsta kape koja se obično nosi u ruralnim područjima, često za lov, posebno za uhođenje jelena. Zbog popularne povezanosti kape sa Sherlockom Holmesom, postala je stereotipna pokrivala za glavu za detektiva, posebno u stripovskim crtežima ili crtićima, zajedno s farsičnim predstavama i filmovima.

Koja je svrha šešira za lovca na jelene?

Glavne značajke uhoda na jelene su par polukružnih novčanica ili vizira koji se nose prednji i stražnji. Dvostruke novčanice pružaju zaštitu od sunca za lice i vrat korisnika tijekom duljeg razdoblja izvan vrata, kao što je lov ili ribolov.

Zašto je Sherlock Holmes nosio šešir lovca na jelene?

Sve je bilo zbog originalnog ilustratora knjige, Sidneyja Pageta. ilustrator želio je Sherlocku Holmesu dati nezaboravan izgled, pa je odlučio da detektiv nosi uhoda na jelene na gotovo svakoj naslovnici. Šešir se prvi put pojavio 1891. na naslovnici The Boscombe Valley Mystery.

Zašto se zove kapa za lov na jelene?

Kada je Sidney Paget ilustrirao Doyleovu priču, Misterij doline Boscombe, za objavljivanje u časopisu The Strand Magazine 1891., dao je Sherlocku šešir za lovca na jelene i ogrtač iz Invernessa, a izgled je zauvijek bio obavezan za ugledne detektive - toliko tako da dok je uhoda na jelene izvorno trebao nositi …

Tko je izumio uhoda na jelene?

Kao što ime sugerira, povijesno je to bio šešir koji se koristio za lov, pucanje i uhođenje jelena, a potječe iz Škotske. To je platneni šešir izrađen od tradicionalnog tvida s obodom sprijeda i straga, kao i legendarnim poklopcima za uši za zaštitu od nepogoda.

Preporučeni: