Zašto znači izjasnio se?

Sadržaj:

Zašto znači izjasnio se?
Zašto znači izjasnio se?

Video: Zašto znači izjasnio se?

Video: Zašto znači izjasnio se?
Video: Crnalić otkrio zašto se Dudaković nije izjasnio o krivici 2024, Listopad
Anonim

1: zamoliti na ozbiljan i emotivan način: molio sam za pomoć. 2: ponuditi kao obranu, ispriku ili ispriku Da izbjegnem odlazak, izjasnit ću se bolešću. 3: argumentirati za ili protiv: raspravljati na sudu Njegov odvjetnik će se izjasniti o slučaju pred porotom. 4: odgovarati na kaznenu prijavu Svi se izjašnjavaju da nisu krivi.

Što znači moliti nekoga?

glagol (koristi se bez objekta), izjasnio se ili zamolio [pleed], moleći se. … koristiti argumente ili uvjeravanja, kao s osobom, za ili protiv nečega: Molila ga je da ne prihvati posao. priuštiti svađu ili žalbu: Njegova mladost se zalaže za njega.

Zašto ljudi kažu izjasnio se umjesto izmolio?

Povijesno gledano, "molio" se smatrao ispravnim oblikom prošlog vremena i participa prošlog vremena već nekoliko stoljeća.… Glagol "izjasniti se" zapravo ima dva prošla vremena već dosta dugo. Obrazac "zamolio" seže u 1200-te, a "zamolio se" seže gotovo isto toliko unazad.

Kako nekoga izgovarati?

1[neprijelazno, prijelazno] zamoliti nekoga za nešto na vrlo snažan i ozbiljan način sinonim moliti se (s nekim) (učiniti nešto) Molila ga je ne ići.

Znači li izmolba izmoljena?

Moliti se definira kao prositi ili odgovoriti na optužbu za zločin. Primjer molbe je moliti nekoga za oprost. Primjer izjašnjavanja je da netko kaže da nije kriv za zločin. glagol.

Preporučeni: