Logo hr.boatexistence.com

Odakle dolaze svilene bube?

Sadržaj:

Odakle dolaze svilene bube?
Odakle dolaze svilene bube?

Video: Odakle dolaze svilene bube?

Video: Odakle dolaze svilene bube?
Video: Migranti u BiH: Odakle dolaze i kojim rutama 2024, Srpanj
Anonim

Svilene bube jedu lišće duda, a porijeklom su iz sjeverne Kine. Pripitomljena B. mori i divlja mandarina Bombyx još uvijek se mogu razmnožavati i ponekad proizvoditi hibride.

Kako se dobivaju svilene bube?

Dobivanje. Svilene bube se ne mogu izraditi. Jedini način da dobijete svilenu bubu je korištenjem Crook-a za lomljenje lišća.

Kako se rađaju svilene bube?

Provedu tri tjedna u čahuri, a zatim se pojavljuju kao moljac da se pare i polažu jaja Iz jaja se izlegu crvi za nekoliko tjedana, a zatim se ciklus nastavlja. Svilene bube prolaze kroz četiri faze razvoja, kao i većina insekata: jaje, ličinka, kukuljica i odrasla osoba. Odrasli (imago) stadij je svilenkasta moljac.

Ubijaju li se svilene bube radi svile?

Ali većina insekata koje koristi industrija svile ne preživi ovu fazu, jer se kuhaju ili gase živi u svojim čahurama, što uzrokuje da se čahure počnu rasplitati kako bi radnici mogli nabaviti svilene niti. Ubijeno je oko 6.600 svilenih buba da bi se napravio samo 1 kilogram svile

Je li stvaranje svile okrutno?

Sva balkalna svila je ahimsa. Budući da se svila proizvodi iz stabljike, a ne iz čahure, nijedna svilena buba nije ubijena.

Preporučeni: