Logo hr.boatexistence.com

Treba li riječ svijet pisati velikim slovima?

Sadržaj:

Treba li riječ svijet pisati velikim slovima?
Treba li riječ svijet pisati velikim slovima?

Video: Treba li riječ svijet pisati velikim slovima?

Video: Treba li riječ svijet pisati velikim slovima?
Video: Djecji Zbor Bajka - Abeceda 2024, Svibanj
Anonim

Općenito, riječ "svijet" je mala slova osim u tri slučaja Prvi slučaj kada "svijet" treba biti napisan velikim slovima je kada se koristi kao prva riječ u rečenici. … Drugi slučaj kada bi riječ “svijet” trebali napisati velikim slovom je kada se riječ koristi kao dio vlastite imenice. Na primjer, "Drugi svjetski rat ".

Je li riječ svijet vlastita imenica?

Svijet je zajednička imenica. Ne odnosi se na određenu stvar -- svijet se može odnositi na Zemlju ili na nepoznate svjetove ili na područje u kojem žive, recimo, mravi -- niti se piše velikim slovom, a oboje su oznake vlastitih imenica.

Treba li stari svijet pisati velikim slovima?

Čini se da nema dosljednosti u pogledukada treba pisati velikim slovom Stari svijet ili kada staviti crticu starog svijeta. Stari svijet u ovom kontekstu znači Europu. Majmuni Starog svijeta - ovdje je Stari svijet napisan velikim slovima, a ne hipeniziran.

Zašto je Zemlja velika?

Evo zašto: Koristi se u ovom svojstvu, Zemlja je vlastita imenica Ona imenuje određeno mjesto. Vlastite imenice treba pisati velikim slovom. … Dok je ona na našem planetu Zemlji, značenje riječi ovdje se ne odnosi na sam planet, već na tlo ili prljavštinu na tlu i, kao rezultat toga, ne bi trebalo pisati velikim slovom.

Je li zemlja ili zemlja?

Kada se koristi kao zajednička imenica, često se koristi malim slovima i koristi se uz članak ("the"). Kada je riječ o vlastitoj imenici - kao što je ime osobe, "Bob" ili čak "Bog" nasuprot "bog" - tada se piše velikim slovom (" Earth"), a često i bez članak ("the").

Preporučeni: