Logo hr.boatexistence.com

Može li zapovjednik broda odbiti utovar tereta?

Sadržaj:

Može li zapovjednik broda odbiti utovar tereta?
Može li zapovjednik broda odbiti utovar tereta?

Video: Može li zapovjednik broda odbiti utovar tereta?

Video: Može li zapovjednik broda odbiti utovar tereta?
Video: REVAN - THE COMPLETE STORY 2024, Svibanj
Anonim

Prema Gardovom iskustvu, relativno je rijetko damajstor odbije utovariti oštećeni teret. To se obično događa kada postoji klauzula u charterparty-u koja zahtijeva od zapovjednika da potpiše čiste teretnice, ali koja mu omogućuje da odbije teret koji je u takvom stanju da se ne može izdati čisti račun.

Tko ima pravo prihvatiti ili odbiti teret prije utovara?

8. Tijekom cijelog postupka Zapovjednik broda ima pravo prihvatiti ili odbiti teret prije utovara.

Može li Master isprazniti teret na temelju LOI-a?

Pa, zapovjednik mora primiti posebne upute od brodovlasnika da su primili LOI i da su ga provjerili da li je tekst i da je OK za istovar teret bez originalnog teretnog lista.

Kada brod isplovi prije izdavanja teretnice, a ponekad čak i prije nego što je količina tereta službeno određena, kako se to zove?

Prema definiciji, Procedura ranog polaska (EDP) obično zahtijeva da brod isplovi prije izdavanja teretnice, a ponekad čak i prije količine tereta na odbor je službeno utvrđen.

Što se događa ako nema teretnice?

Treba pripremiti pismo pošiljatelja u kojem se navodi da je teretnica izgubljena. Prijevozniku će biti potrebno pismo odštete od pošiljatelja, čime se prijevoznik oslobađa odgovornosti. financijsko bankovno jamstvo štiti prijevoznika za troškove i odgovornost dostave bez teretnice.

Preporučeni: