Logo hr.boatexistence.com

Što je svojstvo nepamćenja?

Sadržaj:

Što je svojstvo nepamćenja?
Što je svojstvo nepamćenja?

Video: Što je svojstvo nepamćenja?

Video: Što je svojstvo nepamćenja?
Video: Эти слова и фразы выдают черную зависть, бегите от таких завистливых людей. Как распознать 2024, Svibanj
Anonim

U vjerojatnosti i statistici, nepamćenje je svojstvo određenih distribucija vjerojatnosti. Obično se odnosi na slučajeve kada raspodjela "vremena čekanja" do određenog događaja ne ovisi o tome koliko je vremena već prošlo.

Što znači svojstvo bez memorije?

Svojstvo bez pamćenja (koji se također naziva svojstvo zaborava) znači da je data distribucija vjerojatnosti neovisna o njezinoj povijesti … Ako raspodjela vjerojatnosti ima svojstvo bez pamćenja, vjerojatnost da će se nešto dogoditi u budućnosti nema veze s tim je li se to dogodilo ili ne u prošlosti.

Što je svojstvo eksponencijalne distribucije bez memorije?

Eksponencijalna distribucija je bez memorije jer prošlost nema utjecaja na njezino buduće ponašanje. Svaki trenutak je kao početak novog slučajnog razdoblja, koje ima istu distribuciju bez obzira na to koliko je vremena već prošlo.

Kako dokazati nepamćenje?

Geometrijska slučajna varijabla X ima svojstvo bez memorije ako za sve nenegativne cijele brojeve s i t vrijedi sljedeća relacija. Funkcija mase vjerojatnosti za geometrijsku slučajnu varijablu X je f(x)=p(1−p)x Vjerojatnost da je X veći ili jednak x je P(X≥x)=(1−p)x.

Koje je svojstvo Markovljevog lanca bez memorije?

slučajni procesi su zbirke slučajnih varijabli, često indeksiranih tijekom vremena (indeksi često predstavljaju diskretno ili kontinuirano vrijeme) za slučajni proces, Markovljevo svojstvo kaže da je, s obzirom na sadašnjost, vjerojatnost budućnost je neovisna o prošlosti (ovo svojstvo se također naziva “svojstvo bez pamćenja”)

Preporučeni: