Logo hr.boatexistence.com

Da li se cheesecake diže kad se peče?

Sadržaj:

Da li se cheesecake diže kad se peče?
Da li se cheesecake diže kad se peče?

Video: Da li se cheesecake diže kad se peče?

Video: Da li se cheesecake diže kad se peče?
Video: Вы будете делать этот торт каждый день | Чизкейк НЬЮ ЙОРК | кето рецепты ТиЛи 2024, Svibanj
Anonim

Pečenje kolača od sira je poput pečenja soufflea, osim umjesto da potičete porast, vi se borite protiv toga. Cheesecake nema strukturu za održavanje dizanja. Krem sir ne može zadržati zrak, pa kad se digne, na kraju se sruši i pukne.

Da li se kolači od sira dižu dok se peku?

Pretjerano miješanje uključuje previše zraka, zbog čega se torta od sira diže tijekom pečenja (na način na koji to čini sufle), a zatim se sruši dok se hladi. Čim tortu od sira izvadite iz pećnice, prođite nožem po rubu kako biste spriječili da se zalijepi za stranice tepsije.

Što čini da se cheesecake diže?

Kada premijesite tijesto, više zraka se ugrađuje u tijesto za cheesecakeTo uzrokuje da se cheesecake diže i pada, ostavljajući pukotine na površini. To se može spriječiti tako da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi, tako da možete manje miješati da se sastojci uklope.

Zašto se moj kolač od sira ne diže?

Ako je temperatura pečenja preniska, neće se dobro dići. Moja pećnica je upravo postavljena prošle godine nakon što se prethodna pećnica pokvarila. Od tada sam nekoliko puta morao peći kolače od sira kako bih provjerio koja temperatura i vrijeme najbolje funkcioniraju.

Što se događa kada ispečete cheesecake?

Temperatura pečenja određuje teksturu

Prepečeni cheesecake popucat će, a tekstura će biti suha i pjeskasta Proteini jaja postaju prilično čvrsti i čvrsto smotani kada se brzo kuhaju na visoka temperatura, ali može biti svilenkasto glatka i kremasta kada se lagano kuha na niskoj temperaturi.

Preporučeni: