Logo hr.boatexistence.com

Treba li podmazati limove za kolačiće?

Sadržaj:

Treba li podmazati limove za kolačiće?
Treba li podmazati limove za kolačiće?

Video: Treba li podmazati limove za kolačiće?

Video: Treba li podmazati limove za kolačiće?
Video: Bajaga&malisani- muzicki spot 2024, Svibanj
Anonim

Trebam li podmazati limove za kolačiće? Osim ako vam recept ne kaže da namastite lim za kolačiće, oduprite se impulsu Dodatna masnoća uzrokuje širenje tijesta za kolačiće (koje već sadrži puno masti). Ako ste zabrinuti zbog lijepljenja kolačića, obložite lim za kolačiće pergament papirom ili silikonskom neljepljivom prostirkom.

Kako namastite lim za pečenje kolačića?

Na vrh papirnatog ručnika nanesite oko 1 žlicu maslaca ili kreme. Natrljajte maslac ili kremu preko površine za pečenje lima za kolačiće. Potreban vam je vrlo lagani sloj maslaca ili šoa. To će spriječiti da se kolačići zalijepe za lim za pečenje.

Kako spriječiti da se kolačići zalijepe za lim za kolačiće?

Da spriječite lijepljenje, tepsije obložite papirom za pečenje ili silikonskim ulošcima, ili lagano namažite tepsiju maslacem ili sprejom za kuhanje. Imajte na umu da pretjerano podmazivanje može uzrokovati da se kolačići previše rašire.

Zašto trebamo podmazati tepsije i limove za pečenje?

Važno je da tava ne bude podmazana kako binježno tijesto koje se diže moglo prilijepiti za stranice posude i napuhati dok se peče. A za neke recepte za kolačiće i podmazivanje posude može imati negativan učinak. Kada tijesto s visokim udjelom masti upije još više masnoće na tavi, povećava se rizik od širenja.

Morate li podmazati lim za kolačiće ako koristite papir za pečenje?

Ne morate stavljati nikakvu mast ili ulje na pergament papir … Pek papir se može koristiti za nekoliko serija po istom receptu koji se peku na istom kolačiću/pečenju list u nekoliko serija. Međutim, kada završite s receptom, pergament papir morate baciti. Ne može se čistiti i ponovno koristiti.

Preporučeni: