Logo hr.boatexistence.com

Trebam li odrezati mrtve listove aloe?

Sadržaj:

Trebam li odrezati mrtve listove aloe?
Trebam li odrezati mrtve listove aloe?

Video: Trebam li odrezati mrtve listove aloe?

Video: Trebam li odrezati mrtve listove aloe?
Video: Nahranite je ovako i orhideja će cvetati kao luda, obilno i dugotrajno 2024, Srpanj
Anonim

Odrežite sve vrhove listova ili cijele listove koji su postali ružičasto-smeđi Ovi dijelovi umiru, pa njihovo uklanjanje pomaže biljci aloe da ostane zdrava i zelena. Koristite nož za male i srednje biljke, ili prozirne za velike, debele listove. Otvoreni kraj lista s vremenom će se sam zatvoriti.

Što učiniti ako list aloe umre?

Rezanje potiče više listova aloe da raste i biljka se može oporaviti. Za aloje koje su predugo bile u sjeni, listovi su previše oslabljeni da bi se ponovno uspravili i nikakva količina sunčeve svjetlosti to ne može popraviti. Jedini način da ga oživite je da uzmete reznice od listova najzdravijeg izgleda za razmnožavanje.

Hoće li slomljeni list aloe ponovno izrasti?

Odrežite slomljene dijelove

Ako se list lomi, možete ga odrezati kako biste napravili mjesta za potencijalni novi rast. Ne bacajte listove, jer ih možete koristiti za uzgoj nove biljke.

Možete li odrezati listove aloe vere?

Kada režete list aloe, najbolje je ukloniti cijeli list kako bi vaša biljka izgledala dobro. Jednostavno odrežite list što bliže glavnoj stabljici … Ovo su stariji listovi i bit će deblji. Odrezani listovi zadržavaju ožiljke, pa ako odsiječete vrh lista, dobit ćete list sa smeđim vrhom.

Kako izgleda zalivena biljka aloe?

Kada se biljka aloe previše zalijeva, na listovima se razvijaju takozvane vodom natopljene mrlje koje izgledaju vlažno i mekano. Gotovo kao da se cijeli list zasiti vodom, a zatim se pretvori u kašu.

Preporučeni: