Logo hr.boatexistence.com

Reagira li cu s hcl?

Sadržaj:

Reagira li cu s hcl?
Reagira li cu s hcl?

Video: Reagira li cu s hcl?

Video: Reagira li cu s hcl?
Video: SEKI - ALEN DELON [OFFICIAL VIDEO] 2024, Srpanj
Anonim

Da, očito je da bakar neće reagirati sa klorovodičnom kiselinom iz jednostavnog razloga što je ispod vodika u nizu reaktivnosti. Dakle, bakar ne može zamijeniti vodik u HCl da bi nastao CuCl2. Dakle, kada bakar (Cu) reagira sa klorovodičnom kiselinom (HCl) neće biti reakcije.

Zašto Cu ne reagira s HCl?

Ali Cu ne reagira s HCl jer je potencijal redukcije Cu veći od potencijala vodika. S neoksidirajućim kiselinama reagiraju samo metali čiji redukcijski potencijal manji od vodika. dakle, reakcija nije izvediva.

Što se događa kada se HCl doda bakru?

Neće biti reakcije. Bakar je vrlo nereaktivan metal i ne reagira s klorovodičnom kiselinom. Iznad je bakra u nizu reaktivnosti metala, tako da bakar ne može zamijeniti vodik u HCl da nastane CuCl2.

Što se događa kada Cu reagira s dil HCl?

Ako je bakar veći, zamijenit će vodik iz HCl, i doći će do reakcije. … Bakar neće zamijeniti vodik u spoju. To znači da neće doći do reakcije između bakra i razrijeđene klorovodične kiseline. Ništa se neće dogoditi kada se ovi materijali spoje!

Reagira li kiselina s Cu?

Dakle, reagira li bakar s kiselinom? Ne, bakar ne reagira s neoksidirajućom kiselinom kao što je razrijeđena sumporna kiselina, hidroklorid, hidrobromid, itd. jer je njegov redukcijski potencijal veći od potencijala vodika. Stoga je bakar prisutan ispod vodika u nizu reaktivnosti metala.

Preporučeni: