Logo hr.boatexistence.com

Bi li ga bilo potrebno izmisliti?

Sadržaj:

Bi li ga bilo potrebno izmisliti?
Bi li ga bilo potrebno izmisliti?

Video: Bi li ga bilo potrebno izmisliti?

Video: Bi li ga bilo potrebno izmisliti?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Svibanj
Anonim

poslovica Osjećaj koji je izrazio francuski filozof Voltaire iz 18. stoljeća koji naglašava ljudsku potrebu da vjeruje u božansko biće. Ljudi ne mogu pomoći - treba im nešto veće od sebe da bi vjerovali, pa da Bog ne postoji, bilo bi potrebno izmisliti Ga.

Tko je rekao da nema Boga da bi ga bilo potrebno izmisliti?

Da Bog ne postoji, bilo bi ga potrebno izmisliti. Ova izjava Voltaire bila je toliko poznata da ju je Flaubert uključio u svoj Dictionnaire des idées reçues, a i danas se često citira.

Što znači Voltaireov izraz da Bog nije postojao, bilo bi ga potrebno izmisliti?

1) Što za vas znači Voltaireov izraz “Da Bog nije postojao, bilo bi ga potrebno izmisliti”? … Ova izjava znači da je Voltaire iz svog iskustva zaključio da je vjera u Boga korisna za sretan i organiziran život kao društvo.

Kakav je Voltaireov pogled na Boga?

Voltaireov Bog je stvorio svijet, usadio u nas osjećaj dobra i zla, a onda je zapravo zauzeo stražnje mjesto. Ovo je racionalna religija – poznata u osamnaestom stoljeću pod nazivom prirodna religija ili deizam – i ona nema kamion s metafizikom bilo koje vrste.

Kada je Voltaire bio živ?

Voltaire, pseudonim François-Marie Arouet, (rođen 21. studenog 1694., Pariz, Francuska- umro 30. svibnja 1778., Pariz), jedan od najvećih od svih Francuski pisci.

Preporučeni: