Logo hr.boatexistence.com

Što je mišljenje o neograničenosti poslovanja?

Sadržaj:

Što je mišljenje o neograničenosti poslovanja?
Što je mišljenje o neograničenosti poslovanja?

Video: Što je mišljenje o neograničenosti poslovanja?

Video: Što je mišljenje o neograničenosti poslovanja?
Video: MARIO PREDEN - Ne znam skroz što misliti o njoj (moji su stihovi postali njeni) [Lyric Video] 2024, Svibanj
Anonim

Načelo neograničenosti poslovanja je za koje pretpostavljate da će se poslovanje nastaviti u budućnosti, osim ako ne postoje dokazi koji govore suprotno … Zajmodavac je obično zainteresiran samo za kreditiranje poduzeća koja je od svojih revizora dobila bezuvjetno mišljenje o svojim financijskim izvještajima.

Je li poslovanje dobro ili loše?

Je li poslovanje dobro ili loše? Trajanje poslovanja za sada se smatra dobrim. To znači da se vaša tvrtka suočava s financijskim poteškoćama, ali još uvijek može plaćati kako bi nastavila s radom.

Što je značenje neograničenog poslovanja?

Neograničeno poslovanje je računovodstveni izraz za tvrtku koja ima resurse potrebne za nastavak poslovanja na neodređeno vrijeme dok ne pruži dokaze o suprotnom. … Ako poduzeće nije trajno, to znači da je bankrotiralo i da je njegova imovina unovčena.

Je li odricanje od mišljenja?

Slično, odricanje od mišljenja zbog neograničenosti poslovanja je slučaj kada se revizori odriču mišljenja o financijskim izvještajima zbog postojanja materijalnih neizvjesnosti povezanih sa statusom neograničenosti poslovanja klijenta ili nemogućnost pribavljanja dokaza o klijentovoj procjeni neograničenosti poslovanja.

Kako revizori određuju neograničenost poslovanja?

Daljnji postupci koje revizor može provesti kako bi zaključio postoji li materijalna nesigurnost neograničenosti poslovanja uključuju:

  1. Analiza i rasprava o najnovijim dostupnim financijskim izvještajima subjekta za razdoblje.
  2. Pročitavanje uvjeta zadužnica i ugovora o zajmu i utvrđivanje jesu li neki prekršeni.

Preporučeni: