Logo hr.boatexistence.com

Bi li radije nestvarnu prošlost?

Sadržaj:

Bi li radije nestvarnu prošlost?
Bi li radije nestvarnu prošlost?

Video: Bi li radije nestvarnu prošlost?

Video: Bi li radije nestvarnu prošlost?
Video: ТАКОВ МОЙ ПУТЬ В L4D2 2024, Svibanj
Anonim

Koristimo nestvarnu prošlost sa Ja bih (radio bih) radije, ja bih prije, ja bih radije i vrijeme je da izrazimo sklonost ili radnju koju želimo da se dogodi. Krajnje je vrijeme da prestaneš piti toliko piva.

Što znači nestvarna prošlost?

Uglavnom, NEREALNA PROŠLOST je kada koristimo prošlo vrijeme, ali NE mislimo na prošlost Koristimo ga kada govorimo o nestvarnim situacijama ili nemogućim željama. Na primjer, rečenica “Volio bih da imam novi auto” primjer je nestvarne prošlosti. Trenutno nemate novi auto.

Kako izraziti nestvarnu prošlost?

Primjeri

  1. Radije bih da si otišao. (umjesto mene)
  2. Radije bih da si otišao. (umjesto da ostane)
  3. Radije bi da zoveš policiju. (umjesto mene)
  4. Radije bi da zoveš policiju. (umjesto vatrogasaca)

Što je nestvarna prošlost u gramatici?

Prošlo vrijeme se ponekad koristi u engleskom za označavanje nestvarne situacije. … Ovu upotrebu prošlog vremena nazivamo "nestvarnom prošlošću". Nestvarna prošlost se koristi iza uvjetnih riječi i izraza kao što su if, pretpostaviti, ako samo, što ako, nakon glagola željeti; a nakon izraza radije bih.

Što je stvarno i nestvarno na engleskom?

stvarno ili nestvarno

Je li situacija vjerojatno da će se dogoditi (stvarna) ili je malo vjerojatno da će se dogoditi. vjerojatno - vjerojatno će se dogoditi, vjerojatno je istina. malo vjerojatno - vjerojatno se neće dogoditi, vjerojatno nije istina.

Preporučeni: