Logo hr.boatexistence.com

Može li pridjev doći iza imenice?

Sadržaj:

Može li pridjev doći iza imenice?
Može li pridjev doći iza imenice?

Video: Može li pridjev doći iza imenice?

Video: Može li pridjev doći iza imenice?
Video: Before or after the noun? | Adjective placement in Italian 2024, Svibanj
Anonim

U engleskom jeziku mnogi pridjevi, uključujući prošli participi, mogu doći ispred ili iza imenica Ali u mnogim slučajevima ne znam koja je razlika između pridjeva postavljenog ispred imenica i iza imenice. Pridjevi se obično stavljaju ispred imenica i to je poznato kao modifikator ili položaj atributa.

Može li pridjev doći iza primjera imenica?

Primijetite da se predikativni pridjevi ne pojavljuju odmah iza imenice Umjesto toga, oni slijede glagol. … Međutim, mali broj pridjeva je ograničen samo na jednu poziciju. Na primjer, pridjev glavni (glavni razlog) može se pojaviti samo u atributivnoj poziciji (predikativ: razlog je glavni).

Može li imenica postati pridjev?

Engleski često koristi imenice kao pridjeve - za modificiranje drugih imenica. Na primjer, automobil koji ljudi voze na utrkama je trkaći automobil. Automobil s dodatnom snagom ili brzinom je sportski automobil. Imenice koje modificiraju druge imenice nazivaju se pridjevskim imenicama ili modifikatorima imenica.

Što dolazi odmah iza imenice?

Objašnjenje: pridjev izraz dolazi odmah iza imenice.

Da li imenica uvijek slijedi pridjev?

Pridjevi se obično stavljaju ispred imenica koje modificiraju, ali kada se koriste s povezujućim glagolima, kao što su oblici biti ili glagoli "smisla", stavljaju se iza glagola.

Preporučeni: