Logo hr.boatexistence.com

Zašto se žele koriste u EKG-u?

Sadržaj:

Zašto se žele koriste u EKG-u?
Zašto se žele koriste u EKG-u?

Video: Zašto se žele koriste u EKG-u?

Video: Zašto se žele koriste u EKG-u?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Svibanj
Anonim

EKG gel je formuliran s visokim viskozitetom i koristi se za smanjenje otpora između kože i elektroda. Također je dizajniran za prijenos slabih električnih signala na vrlo precizan način kako bi se poboljšala točnost EKG testiranja.

Zašto se gel koristi u EKG-u?

Electrode (E. C. G) Gel poboljšat će vodljivost između kože i elektroda za mjerenje otkucaja srca Toplo preporučujemo svima koji pate od loše vodljivosti ili nepravilnih očitanja otkucaja srca da koriste EKG gel. EKG gel je jeftin lijek za većinu ljudi koji pate od loše povezanosti s monitorom otkucaja srca.

Koji se žele koristi u EKG-u?

Elektrode koje koriste “ST-gel” mogu slobodno kontrolirati rad elektrode. Također, moguća je prilagodba prema aplikaciji. Budući da se u “ST-gelu” koristi gel koji je pogodan za kožu, nisko iritivan i otporan na suhu, koristi se u elektrokardiogramskim elektrodama za subjekte od novorođenčadi do odraslih.

Zašto nanosimo žele prije postavljanja elektrode?

2.2 Primjena želea

Žele treba nanijeti prije postavljanja elektroda na površinu tijela za snimanje ekg-a Žele je dobar provodnik električne struje tako da mliječ treba staviti na mjesto gdje će se elektroda zalijepiti na kožu radi snimanja EKG-a. Također smanjuje otpor kože da provede impuls.

Koji je nedostatak žele elektroda?

Još jedan nedostatak korištenja elektrode je taj što tijekom dugotrajnog praćenja postoji vjerojatno da će doći do reakcija kože pacijenta jer se sučelje elektroda-koža suši za nekoliko nekoliko sati.

Preporučeni: