Logo hr.boatexistence.com

Je li potrebno otplinjavanje medovine?

Sadržaj:

Je li potrebno otplinjavanje medovine?
Je li potrebno otplinjavanje medovine?

Video: Je li potrebno otplinjavanje medovine?

Video: Je li potrebno otplinjavanje medovine?
Video: Счастливая история слепой кошечки по имени Нюша 2024, Srpanj
Anonim

Svrha otplinjavanja u vinu ili medovini je koristiti kvasac CO2 je otrovan za kvasac i inhibira sposobnost kvasca da u potpunosti fermentira veću količinu šećera u vinu/medovini. Otplinjavanje medovine toplo se preporučuje tijekom primarne fermentacije kako bi se pomoglo kvascu, čak i ako planirate napraviti pjenušavu medovinu.

Koliko često trebam Degas medovinu?

Uglavnom, učinite to barem dva puta dnevno tijekom primarnog, a zatim malo tonirajte za sekundarno dok se fermentacija ne završi i CO2 se prestane oslobađati iz procesa.

Je li potrebno otplinjavanje?

Također, shvatite da će, dok prolazite kroz korake pravljenja vina, čin stajanja, prijenosa i punjenja dati dodatne mogućnosti za oslobađanje CO2 i drugih plinova. Ono što se svodi na to je da otplinjavanje domaćeg vina nije potpuno potrebno dok ga ne budete spremni puniti u boce

Možete li napraviti medovinu bez zračne komore?

Ne biste trebali ne trebate pečat, točno. Fermentacija će stvoriti CO2 deku na vrhu medovine i taj će CO2 potisnuti gore i van. Ako ga zapečatite, neće moći pobjeći bez zračne komore ili sličnog. Samo trebate spriječiti da stvari padnu u fermentor.

Koliko je potrebno za otplinjavanje medovine?

Ovo vrijedi za medovinu kao i za pivo napravljeno s medom. Moja preporuka bi bila da date oko 3-4 mjeseca, a zatim uzmite uzorak. Ako vam se sviđa okus, spremni ste za punjenje u boce (ili kegging). Ako okus nije tamo gdje želite, dajte mu još nekoliko mjeseci.

Preporučeni: