Logo hr.boatexistence.com

Hoće li naočale pomoći nakon odvajanja mrežnice?

Sadržaj:

Hoće li naočale pomoći nakon odvajanja mrežnice?
Hoće li naočale pomoći nakon odvajanja mrežnice?

Video: Hoće li naočale pomoći nakon odvajanja mrežnice?

Video: Hoće li naočale pomoći nakon odvajanja mrežnice?
Video: How long does it take to get vision back after retinal detachment surgery? 2024, Svibanj
Anonim

Naočale mogu, ali ne moraju pomoći kod vida nakon operacije Retina je vrlo slična filmu u fotoaparatu. Mora biti zdrav da bi se dobila jasna slika. U fotoaparatu s oštećenim filmom, snažniji objektiv na prednjoj strani kamere možda neće rezultirati jasnom slikom.

Koliko je potrebno da se vid poboljša nakon odvajanja mrežnice?

Nakon operacije odvajanja mrežnice

Tijekom postoperativnog razdoblja: Vaše oko može biti neugodno nekoliko tjedana, osobito ako je korištena skleralna kopča. Vaš će vid biti zamagljen – može proći nekoliko tjedana ili čak tri do šest mjeseci da se vaš vid poboljša. Može vam se suziti oko.

Može li se vid vratiti nakon odvajanja mrežnice?

Možda će trebati mnogo mjeseci da se vid poboljša, au nekim slučajevima možda se nikada neće u potpunosti vratiti. Nažalost, neki pacijenti, osobito oni s kroničnim odvajanjem mrežnice, ne oporavljaju nikakav vid Što je odvajanje ozbiljnije i što je duže prisutno, može se očekivati da će se manje vida vratiti.

Mogu li naočale pomoći oštećenju mrežnice?

Makulna degeneracija je bolest oka povezana sa starenjem koja uključuje oštećenje mrežnice i često uzrokuje slab vid. Budući da oštećenje mrežnice nije povezano s oblikom rožnice, duljinom očne jabučice ili snagom leće, ne može se ispraviti naočalama ili kontaktnim lećama

Što uzrokuje valovit vid nakon operacije odvajanja mrežnice?

Nabiranje makule nastaje kada se na makuli formira ožiljno tkivo, naborajući ili naborajući temeljnu makulu. Glavni simptom koji možete doživjeti s makularnim naborom je da ravne linije izgledaju valovito. Također možete primijetiti da se ne možete savršeno fokusirati čak ni kada nosite naočale.

Preporučeni: