Logo hr.boatexistence.com

Nemoj plakati zbog prolivenog mlijeka?

Sadržaj:

Nemoj plakati zbog prolivenog mlijeka?
Nemoj plakati zbog prolivenog mlijeka?

Video: Nemoj plakati zbog prolivenog mlijeka?

Video: Nemoj plakati zbog prolivenog mlijeka?
Video: Gibonni - Lažu fotografije (Official video) 2024, Svibanj
Anonim

Izraz 'Ne plači zbog prolivenog mlijeka' znači nema smisla brinuti se o prošlim događajima koji se ne mogu promijeniti. Primjer upotrebe: "Znam da mi nisi htio razbiti telefon, tako da sada nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom. "

Što znači ne plači zbog prolivenog mlijeka?

Bez obzira na to kako kažete poslovicu, "ne plači zbog prolivenog mlijeka" ili "nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom", izraz znači da nema smisla biti uzrujan zbog nečega to se već dogodilo i ne može se promijeniti.

Odakle nisi plakao zbog prolivenog mlijeka?

Prva povijesna referenca na frazu pojavljuje se u dokumentu koji je napisao britanski povjesničar James Howell 1659. godine. Izreka najvjerojatnije potječe iz europskog folklora Prema starim pričama, vile su posebno voljele mlijeko i popile bi sve ostatke.

Zar nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom?

Ako kažete da nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom ili nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom, mislite da se ljudi ne bi trebali brinuti ili uzrujati zbog stvari koje su se dogodile i ne može se promijenitiNapomena: 'Spilled' se također može pisati kao 'spilt' na britanskom engleskom. … Nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom.

Je li Ne plači nad prolivenim mlijekom metafora?

Ne žalite što se ne može poništiti ili ispraviti, kao u Dokumenti koje ste htjeli izašli su u prošlotjedni smeće, stoga ne plačite zbog prolivenog mlijeka. Ova metafora za nemogućnost povrata mlijeka nakon što je proliveno doista je vrlo stara, već se pojavljuje kao poslovica u Paroimiografiji Jamesa Howella (1659).

Preporučeni: