Logo hr.boatexistence.com

Postoji li riječ bez veze?

Sadržaj:

Postoji li riječ bez veze?
Postoji li riječ bez veze?

Video: Postoji li riječ bez veze?

Video: Postoji li riječ bez veze?
Video: Jedini grijeh koji Bog ne može oprostiti (a mnogi to ne znaju) 2024, Srpanj
Anonim

Nema veze kaže nekome da zanemari stvar. To također može značiti "ne spominjati" ili "sigurno ne". Nema veze trebale bi biti dvije riječi u gotovo svim kontekstima. Nema veze (jedna riječ) dio je kolokvijalnog izraza "[platite nešto] nema veze. "

Je li nevermind prava riječ?

Nema veze najčešće se piše kao dvije riječi-osim ako se ne koristi kao imenica. Zatvoreni (ili spojen crticom) imenički oblik, bez obzira, dijalektalni je i ima značenje "interesa", "zabrinutosti" ili "pažnje". Kao i njegov vezni rođak, koristi se u kontekstima koji impliciraju ravnodušnost, zanemarivanje ili odbacivanje.

Je li nepristojno reći Nevermind?

Nema veze da nije nepristojan sam po sebi, ali želite biti sigurni da koristite pravi ton glasa kada to izgovorite. Ako kažete "nema veze" grubo, onda će to očito loše ispasti.

Je li nema veze tada ili nema veze od?

Zadržavanje 'Onda' i ' Than ' odvojenoNačin da se par drži uspravnim je da se usredotočite na ovu osnovnu razliku: nego se koristi kada' govori o usporedbama; tada se koristi kada govorite o nečemu što se odnosi na vrijeme. Than je riječ za odabir u frazama poput manje od, glađe od i dalje od.

Što znači Nebitno?

1 - koristi se da se nekome kaže da se ne brine o nečemu ili nekome ne obraća pozornost. Nema veze s vašom pogreškom: nije bilo ozbiljno. Dakle, malo ste pogriješili! Nema veze (o tome): nije bilo ozbiljno.'

Preporučeni: