Logo hr.boatexistence.com

Radi li bohr model samo za vodik?

Sadržaj:

Radi li bohr model samo za vodik?
Radi li bohr model samo za vodik?

Video: Radi li bohr model samo za vodik?

Video: Radi li bohr model samo za vodik?
Video: L'ATOMO DI BOHR. Video con simulazioni animate in 4K. UNICO!!! 2024, Svibanj
Anonim

Bohr je također otkrio da različite energetske razine mogu sadržavati različite brojeve elektrona: energetska razina 1 može sadržavati do 2 elektrona, energetska razina 2 može držati do 8 elektrona, i tako dalje. Bohrov model dobro radi za vrlo jednostavne atome kao što je vodik (koji ima 1 elektron), ali ne i za složenije atome.

Je li Bohr model samo za vodik?

Možete zamisliti u klasičnom pogledu, koliko bi bila složena promjena sile između elektrona i jezgre. Možda je netko smislio način da to učini ili da mu se približi, ali, koliko ja znam, to je razlog zašto se bohr model koristi samo za vodik

Zašto Bohrov model radi samo za vodik?

Zato što vodik i atomi slični vodiku imaju samo jedan elektron i stoga ne doživljavaju efekte korelacije elektrona.

Je li Bohrov model primjenjiv na sve atome?

Bohrov model atoma je vrijedan za atome slične vodiku. … Ukratko, vrijedi za monoelektronske vrste i nevažeće za vrste s više elektrona. Točno je primjenjiv za jedan elektronički sustav i ne manje od jednog elektrona.

Radi li Bohr model za He+?

Budući da je Bohrov model uključivao samo jedan elektron, mogao bi se primijeniti i na ione jednog elektrona He+ , Li 2+, Be3+, i tako dalje, što razlikuju se od vodika samo po svom nuklearnom naboju, pa se atomi i ioni s jednim elektronom zajedno nazivaju atomi slični vodiku.

Preporučeni: