Što znači plavi dim?

Sadržaj:

Što znači plavi dim?
Što znači plavi dim?

Video: Što znači plavi dim?

Video: Što znači plavi dim?
Video: AUTO DIMI! STA ZNACI BIJELI,PLAVI,SIVI ILI CRNI DIM IZ AUSPUHA? U CEMU JE PROBLEM ?STA JE RJESENJE ? 2024, Listopad
Anonim

Plavi dim znači da se ulje pomiješalo s vašim plinom u ciklusu izgaranja, a to ulje se sagorijeva i šalje vašu ispušnu cijev s ostatkom djelomično izgorjelog goriva. … Ako je plavi dim uzrokovan miješanjem ulja s vašim plinom u komori za izgaranje, onda je problem ozbiljniji.

Je li plavi dim loš?

Plavi dim iz auspuha automobila općenito je loš znak, a uzrok tome morat će se popraviti što je prije moguće. Problem je ili s uljem ili unutarnjim komponentama motora. … Bez obzira na to, poželjet ćete da vaš automobil pogleda ugledna garaža ako ispušta plavi dim.

Što znači svijetloplavi dim?

Plavi dim u početku često može izgledati kao sivi dim. Ali ako primijetite prepoznatljivu plavkastu nijansu, to može signalizirati da motor sagorijeva puno ulja To može biti posljedica istrošenih komponenti motora kao što su klipni prstenovi, brtve ventila ili PCV (Pozitivni karter ventilacijski) ventili.

Što znači plavkasto bijeli dim?

Ako primijetite plavi dim iz ispuha, to znači da vaš motor gori ulje zbog curenja ulja. Ovaj simptom može biti rezultat propuštanja brtve ventila ili problema s klipnim prstenom.

Čime uzrokuje plavi dim?

Najčešći uzrok plavog dima iz ispušnih plinova je propuštanje ulja kroz brtve motora i u cilindre gdje se zatim miješa i sagorijeva s gorivom. To se najčešće viđa kod starijih automobila ili automobila s velikom kilometražom s istrošenim brtvama i brtvama.

Preporučeni: