Logo hr.boatexistence.com

Može li neki čin biti moralno ispravan, ali nezakonit?

Sadržaj:

Može li neki čin biti moralno ispravan, ali nezakonit?
Može li neki čin biti moralno ispravan, ali nezakonit?

Video: Može li neki čin biti moralno ispravan, ali nezakonit?

Video: Može li neki čin biti moralno ispravan, ali nezakonit?
Video: True And False Church | Part 2 | Derek Prince 2024, Travanj
Anonim

Postoje radnje koje su pravno ispravne, ali moralno pogrešne; postoje radnje koje su moralno ispravne, ali nezakonite; a zatim, postoje i manje-više široka područja propisa u kojima se pravno i moralno podudaraju. Dakle, nije ispravno reći, na primjer, da je pobačaj moralno pogrešan jer je protiv zakona.

Može li djelo biti moralno i etički protuzakonito?

Može biti protuzakonito neispunjenje ugovora, ali može biti etično iz bilo kojeg broja logičnih razloga. 05. Protuzakonito je iznajmiti automobil ili stan na svoje ime za nekoga drugoga koji inače ne bi ispunjavao uvjete, ali etički je to učiniti ako će im to pomoći da uspiju u životu.

Što je nešto što je moralno pogrešno, ali nije protuzakonito?

' Unethical' definira kao nešto što je moralno pogrešno, dok nešto što je 'nezakonito' znači da je protivzakonito. Neetično djelo može biti protiv moralnosti, ali ne i protiv zakona. Nezakonito djelo je uvijek neetično, dok neetično djelovanje može, ali ne mora biti protuzakonito.

Što su moralno pogrešni primjeri?

Moralno pogrešna djela su aktivnosti kao što su ubojstvo, krađa, silovanje, laganje i kršenje obećanja Drugi opisi bi bili da su moralno zabranjena, moralno nedopuštena, djela koja se ne smiju činiti, a djela je dužna suzdržati se od činjenja. Moralno ispravna djela su aktivnosti koje su dopuštene.

Što je legalno nije uvijek moralno?

Ponekad ako je nešto legalno, nije uvijek moralno, dapače, postoji mnogo stvari u kojima je to istina Na primjer, ako netko želi abortus, mora pravo na jer je legalno. … Krađa najvjerojatnije motivira vlastite interese, s obzirom na to da je moral pojedinca nizak.

Preporučeni: