Logo hr.boatexistence.com

Što znači povoljan cerviks?

Sadržaj:

Što znači povoljan cerviks?
Što znači povoljan cerviks?

Video: Što znači povoljan cerviks?

Video: Što znači povoljan cerviks?
Video: Серебро вас погубит. Этим знакам зодиака нельзя носить серебряные украшения 2024, Srpanj
Anonim

U suštini, "povoljan" cerviks je onaj koji se već priprema za trudove. Ako vaše tijelo nije ni blizu spremno za dijete, vaš će cerviks biti “zatvoren, debeo i visok”, što znači da se uopće neće proširiti ili izbrisati.

Što se smatra povoljnim cerviksom?

A Bishop rezultat 8 ili veći smatra se povoljnim za indukciju, ili je šansa za vaginalni porod s indukcijom slična spontanom porodu. Rezultat od 6 ili manje smatra se nepovoljnim ako je indukcija naznačena da se mogu koristiti sredstva za sazrijevanje vrata maternice.

Kako dobiti povoljan cerviks?

Nefarmakološko zrenje vrata maternice

  1. Ricinovo ulje, tople kupke i klistir također se preporučuju za sazrijevanje vrata maternice ili indukciju porođaja. …
  2. Spolni odnos se obično preporučuje za poticanje početka porođaja. …
  3. Balonski uređaji pružaju mehanički pritisak izravno na cerviks dok se balon puni.

Što cerviks nije povoljan?

Vaš liječnik ili primalja će prije toga pregledati vaš cerviks kako bi vidjeli je li "povoljan", što znači blago proširen, ili " nepovoljan" što znači da je zatvoren. Ako je to povoljno i ovisno o okolnostima, može vam se dati mogućnost da odmah pustite vodu.

Što se smatra zrelim cerviksom?

Tijekom trudnoće, cerviks je zatvoren kako bi beba ostala unutar maternice. Kada počnu trudovi, vaš će se cerviks otvoriti ili proširiti dovoljno široko da dopustite djetetu da prođe. Kada se cerviks promijeni iz zatvorenog i čvrstog u mekan i tanak, to se zove cervikalno sazrijevanje.

Preporučeni: