Logo hr.boatexistence.com

Mora li mladenka biti s lijeve strane?

Sadržaj:

Mora li mladenka biti s lijeve strane?
Mora li mladenka biti s lijeve strane?

Video: Mora li mladenka biti s lijeve strane?

Video: Mora li mladenka biti s lijeve strane?
Video: 3.22 - Razlike lijeve i desne strane mozga 2024, Svibanj
Anonim

Unatoč dugoj tradiciji, nevjesta zapravo ne mora stajati slijeva. Nakon što prođe kroz prolaz, mladenka obično zauzima svoje mjesto na lijevoj strani oltara.

Može li se mladenka vjenčati na pravoj strani?

Nevjesta tradicionalno stoji s lijeve strane, ali zašto? Tradicionalno govoreći, običaj je da mladenka u svadbenoj ceremoniji stoji s lijeve strane. … Ali danas, većina parova i dalje bira da mladenka stoji s lijeve strane, sa mladoženjom na desnoj-vjerojatno zato što jednostavno nisu puno razmišljali o tome.

Mogu li stajati s desne strane kao nevjesta?

A: Potpuno ste u pravu! Tradicionalno je da mladenka stoji s lijeve strane oltara (ako ste okrenuti prema njemu), a mladoženja s desne strane. Ali zapravo je suprotno za židovska vjenčanja, gdje mladenka stoji s desne strane (a njezina obitelj s desne strane), a mladoženja s lijeve strane.

Na kojoj strani bi mladenka trebala sjediti?

Nema PRAVILA! Zaista ovisi samo o sklonostima para. Imamo parove koji biraju tradicionalnu rutu – gosti mladenke sjede lijevo, dok mladoženja sjede s desne strane za američka/kršćanska vjenčanja. Za židovska vjenčanja mladoženja je s lijeve strane, a nevjesta s desne strane.

Zašto mladenka mora stajati lijevo?

Zašto mladenka stoji s lijeve strane na ceremoniji? Nevjesta stoji na lijevoj strani oltara u većini zapadnih i istočnih kultura. Ova pozicija je odabrana jer je to pozicija časti Tradicija stajanja na lijevoj strani može se vidjeti u mnogim kulturama, ali nije univerzalna za sve kulture ili religije.

Preporučeni: