Logo hr.boatexistence.com

Jesu li rođeni Charles Babbage?

Sadržaj:

Jesu li rođeni Charles Babbage?
Jesu li rođeni Charles Babbage?

Video: Jesu li rođeni Charles Babbage?

Video: Jesu li rođeni Charles Babbage?
Video: 🐕 Cavalier King Charles Španijel Pas - Sve O Cavalier King Charles Španijel Pasmini Pasa! 2024, Svibanj
Anonim

Charles Babbage KH FRS bio je engleski polimatičar. Matematičar, filozof, izumitelj i strojarski inženjer, Babbage je stvorio koncept digitalnog programabilnog računala. Babbagea neki smatraju "ocem računala".

Gdje je Charles Babbage odrastao?

Charles Babbage rođen je 26. prosinca 1791., vjerojatno u London, sin bankara. U djetinjstvu je često bio loše i školovao se uglavnom kod kuće. Kad je 1810. otišao na Sveučilište Cambridge, bio je jako zainteresiran za matematiku.

Je li Charles Babbage oženio svoju kćer?

Babbage se oženio Georgianom Whitmore 1814., protivno očevoj želji. … Njegova kći Georgiana, koju je obožavao, umrla je dok je još bila tinejdžerska negdje oko 1834.

Tko je majka Charlesa Babbagea?

Babbageov otac bio je Benjamin Babbage, bankar, a njegova majka Betsy Plumleigh Babbage. S obzirom na mjesto u kojem je registrirano njegovo rođenje, Hyman kaže u [8] da je gotovo sigurno da je Babbage rođen u obiteljskoj kući 44 Crosby Row, Walworth Road, London.

Za koga se oženio Charles Babbage?

Godine 1814. Babbage se oženio Georgianom Whitmore kćerkom zemljoposjedničke obitelji iz Shropshirea. Te je godine također diplomirao na Peterhouseu (druga škola u Cambridgeu).

Preporučeni: