Logo hr.boatexistence.com

Je li se krivolov slonova smanjio?

Sadržaj:

Je li se krivolov slonova smanjio?
Je li se krivolov slonova smanjio?

Video: Je li se krivolov slonova smanjio?

Video: Je li se krivolov slonova smanjio?
Video: Маленький щенок Бимка. Его просто оставили в лесу. 2024, Srpanj
Anonim

Afrički slonovi suočeni su s izumiranjem zbog krivolova, staništa koja se smanjuju. Populacija afričkih slonova dramatično se smanjila tijekom posljednjih desetljeća, zbog ilegalne trgovine bjelokosti i gubitka staništa, objavila je nevladina organizacija. Zaštitnici prirode kažu da je samo 415.000 slonova ostalo na kontinentu.

Je li krivolov slonova i dalje problem 2020.?

23. lipnja 2020., druga studija, objavljena u znanstvenom časopisu Scientific Reports, zaključila je da je razina krivolova na slonove uglavnom ostala ista u središnjoj i zapadnoj Africi, manje zbog krivolova u istočnoj i južnoj Africi izgledalo je kao da je krivolov na cijelom kontinentu opao.

Love li se slonovi još uvijek?

Unatoč zabrani međunarodne trgovine bjelokosti, Afrički slonovi se još uvijek love u velikom broju Deseci tisuća slonova bivaju ubijeni svake godine zbog kljova od slonovače. Slonovača se često urezuje u ukrase i nakit – Kina je najveće potrošačko tržište za takve proizvode.

Povećava li se ili smanjuje krivolov?

Trenutna kriza krivolova na nosoroga počela je 2008. godine, sa sve većim brojem ubijenih nosoroga zbog svog roga u cijeloj Africi do 2015. Na sreću, broj krivolova spao je na na kontinentu od vrhunca od 1.349 u 2015.

Koliko je slonova ubijeno 2020.?

Budući da se Bocvana, dom za oko 130.000 afričkih slonova, trudi objasniti nedavne smrti, Zimbabve na svojoj istočnoj granici prijavio je smrt 37 slonova 2020..

Preporučeni: