Logo hr.boatexistence.com

Prodaje se kao trajna tvrtka?

Sadržaj:

Prodaje se kao trajna tvrtka?
Prodaje se kao trajna tvrtka?

Video: Prodaje se kao trajna tvrtka?

Video: Prodaje se kao trajna tvrtka?
Video: Штукатурка стен - самое полное видео! Переделка хрущевки от А до Я. #5 2024, Svibanj
Anonim

Prodaja poslovanja kao neograničenog poslovanja uključuje prodavača (prodavača) prodaju svog poslovanja kupcu zajedno sa svim stvarima koje su potrebne da bi kupac nastaviti poslovati. Prodavač također mora nastaviti voditi posao do dana prodaje (datum namirenja).

Što znači prodaja kao neograničeno vrijeme?

Kada se tvrtka proda kao neograničeno vrijeme, to znači predviđa se da će poslovanje moći poslovati sljedećih 12 mjeseci bez prijetnje likvidacijom ili zatvaranjem… To znači uvjeti zapošljavanja nisu zaštićeni tijekom prijenosa tvrtke s jednog vlasnika na drugog, a poslovi mogu biti izgubljeni.

Zašto bi netko želio prodaju kao trajnu firmu?

Prodaja se naziva "prodaja poduzeća kao neograničenog poslovanja" jer se posao uglavnom nastavlja odvijati u rukama kupca, kao što je to obično činio prije prodaje. Najznačajnija promjena je da ima novog vlasnika.

Može li se stambena nekretnina prodati kao trajna tvrtka?

Prodavatelj mora naplaćivati PDV na najam da bi se kvalificirao kao neograničeno poslovanje. Stambeni objekt (osim pansiona), oslobođen je PDV-a. Čak i ako su obje strane dobavljači PDV-a, to se nikada ne bi moglo kvalificirati kao neograničeno poslovanje.

Je li poslovanje dobro ili loše?

Je li poslovanje dobro ili loše? Trajanje poslovanja za sada se smatra dobrim. To znači da se vaša tvrtka suočava s financijskim poteškoćama, ali još uvijek može plaćati kako bi nastavila s radom.

Preporučeni: