Logo hr.boatexistence.com

Da li dijabetes melitus tipo 1?

Sadržaj:

Da li dijabetes melitus tipo 1?
Da li dijabetes melitus tipo 1?

Video: Da li dijabetes melitus tipo 1?

Video: Da li dijabetes melitus tipo 1?
Video: Diabetes Type 1 and Type 2, Animation. 2024, Srpanj
Anonim

Dijabetes tipa 1 je bolest u kojoj tijelo ne proizvodi dovoljno inzulina za kontrolu razine šećera u krvi. Dijabetes tipa 1 prije se nazivao dijabetesom ovisni o inzulinu ili juvenilni dijabetes. Tijekom probave, hrana se razgrađuje na osnovne komponente.

Može li dijabetes melitus biti tip 1?

Dijabetes tipa 1, nekada poznat kao juvenilni dijabetes ili dijabetes ovisan o inzulinu, kronično je stanje u kojem gušterača proizvodi malo ili nimalo inzulina. Inzulin je hormon potreban da omogući šećeru (glukozi) da uđe u stanice za proizvodnju energije.

Je li dijabetes melitus isti kao dijabetes tipa 1?

Dijabetes melitus tipa 1 uzrokovan je nesposobnošću tijela da proizvodi inzulin. Gušterača normalno proizvodi inzulin kada osoba jede, a održava šećer u krvi u granicama normale. Oni s dijabetesom tipa 1 ne proizvode nikakav inzulin To je uzrokovano autoimunim uništavanjem beta stanica u gušterači.

Prelazi li dijabetes tipa 2 u tip 1?

Nije moguće da se dijabetes tipa 2 pretvori u dijabetes tipa 1 Međutim, osoba kojoj je prvobitno postavljena dijagnoza dijabetesa tipa 2 još uvijek može dobiti zasebnu dijagnozu tipa 1 kasnije. Dijabetes tipa 2 je najčešći tip, pa bi liječnik u početku mogao posumnjati da odrasla osoba s dijabetesom ima tip 2.

Ima li dijabetes lijek tipa 1?

Trenutno, ne postoji lijek za dijabetes, tako da će osobe s dijabetesom tipa 1 trebati liječenje do kraja života. Dobra vijest je da pridržavanje plana može pomoći ljudima da se osjećaju zdravo i kasnije izbjegnu probleme s dijabetesom.

Preporučeni: