Logo hr.boatexistence.com

Je li ortosilicijeva kiselina stabilizirana kolinom sigurna?

Sadržaj:

Je li ortosilicijeva kiselina stabilizirana kolinom sigurna?
Je li ortosilicijeva kiselina stabilizirana kolinom sigurna?

Video: Je li ortosilicijeva kiselina stabilizirana kolinom sigurna?

Video: Je li ortosilicijeva kiselina stabilizirana kolinom sigurna?
Video: SCP-261 Пан-мерное Торговый и эксперимент Войти 261 объявление Де + полный + 2024, Srpanj
Anonim

Predložena doza ortosilicijeve kiseline stabilizirane kolinom u dodacima prehrani je između 5 i 10 mg dnevno. EFSA je zaključila da bioraspoloživost silicija u ch-OSA korištenom u suplementima, na ovim razinama, ne predstavlja zabrinutost za sigurnost sve dok se gornja granica kolina ne prekorači [39].

Što je ortosilicijeva kiselina stabilizirana kolinom?

Ortosilicijska kiselina stabilizirana kolinom ("ch-OSA") je biodostupni oblik silicija za koji je utvrđeno da poboljšava mikroreljef kože i mehanička svojstva kože kod žena s fotostarijom kožom. … Promjena izlučivanja silicija u urinu bila je značajno povezana s promjenom površine poprečnog presjeka.

Za što se koristi ortosilicijeva kiselina?

Ponekad se naziva topljivim silicijevim dioksidom, ortosilicijeva kiselina je prehrambeni oblik silicija, minerala uključenog u stvaranje kolagena i kostiju. Ortosilicijeva kiselina je dostupna u obliku dodataka i koristi se za liječenje određenih medicinskih stanja i za jačanje zdravlja kose i kože

Je li ortosilicijeva kiselina stabilna?

Ortosilicijska kiselina je stabilna u vodi na sobnoj temperaturi sve dok njezina koncentracija ostaje ispod granice topljivosti amorfne faze (obično oko 100 ppm, oko 1 mM).

Jesu li silikonski dodaci sigurni?

Na temelju različitih studija provedenih na životinjama i ljudima, Komisija je zaključila da je silicij prisutan u ch-OSA biodostupan i da njegova upotreba u suplementima, u predloženim dozama, ne predstavlja rizik radi sigurnosti, pod uvjetom da maksimalna razina kolina nije prekoračena (3,5 g/dan).

Preporučeni: