Logo hr.boatexistence.com

Hoće li mezoteliom ikada biti izlječiv?

Sadržaj:

Hoće li mezoteliom ikada biti izlječiv?
Hoće li mezoteliom ikada biti izlječiv?

Video: Hoće li mezoteliom ikada biti izlječiv?

Video: Hoće li mezoteliom ikada biti izlječiv?
Video: Updates in treating mesothelioma 2024, Srpanj
Anonim

Ne postoji lijek za mezoteliom. Moguća je dugotrajna remisija raka. Istraživači rade na novim tretmanima raka, kao što je imunoterapija, koji poboljšavaju prognozu i kvalitetu života pacijenata.

Hoće li pronaći lijek za mezoteliom?

Trenutno, ne postoji lijek za mezoteliom osim ako se ne pronađe rano i ako se može ukloniti kirurškim zahvatom Nažalost, simptomi mezotelioma se obično ne pojavljuju sve dok nije u kasnoj fazi etape. To znači da se mezoteliom najčešće dijagnosticira kada je već uznapredovao izvan mogućnosti kirurškog uklanjanja.

Je li mezoteliom uvijek smrtonosan?

Je li mezoteliom uvijek smrtonosan? Maligni mezoteliom smatra se agresivnom i smrtonosnom bolešćuVećina pacijenata s mezoteliomom preživi samo otprilike 12 mjeseci nakon dijagnoze. Ne postoji lijek za ovaj rak, ali liječenjem, pacijenti su produžili svoj životni vijek daleko iznad početne prognoze.

Može li mezoteliom ići u remisiju?

Liječenje mezotelioma može produžiti očekivani životni vijek i, u nekim slučajevima, dovesti do dugoročnog preživljavanja. Neki su pacijenti čak postigli djelomičnu ili potpunu remisiju kada su liječeni multimodalnim tretmanima tijekom nekoliko tjedana.

Može li se mezoteliom izliječiti ako se rano uhvati?

Iako ne postoji lijek za mezoteliom, ako se bolest uhvati u ranoj fazi, mogućnosti liječenja i ishodi se poboljšavaju. Međutim, budući da je vrijeme između prvog izlaganja azbestu i dijagnoze mezotelioma obično između 20 i 50 godina, bolest se obično otkrije kada je uznapredovala.

Preporučeni: