Logo hr.boatexistence.com

Što je nuevo sol?

Sadržaj:

Što je nuevo sol?
Što je nuevo sol?

Video: Što je nuevo sol?

Video: Što je nuevo sol?
Video: Manu Chao - Me Gustas Tu (Official Audio) 2024, Svibanj
Anonim

Sol je valuta Perua; podijeljen je na 100 céntimosa. Kod valute ISO 4217 je PEN. Sol je zamijenio peruanski inti 1991., a naziv je povratak na povijesnu valutu Perua, budući da je prethodna inkarnacija sol bila u upotrebi od 1863. do 1985.

Što je Nuevo Sol?

Nuevo sol, (španjolski: “novo sunce”) novčana jedinica Perua. Podijeljen je na 100 centima. Sol je uveden kao valuta Perua 1860-ih, ali je zamijenjen tijekom čileanske okupacije zemlje.

Zašto se zove Nuevo Sol?

Nuevo Sol je valuta Perua. Podijeljen je na sto centima. Naziv je potječe od povijesne valute Perua; Sol se koristio tijekom 19. stoljeća do 1985. godine. Riječ je podrijetla od latinske riječi solidus, ali ime je također povezano sa španjolskim solarom.

Kako se zove peruanski novac?

Peruanski sol je nacionalna valuta Perua. Ostale valute koje je Peru koristio tijekom svoje povijesti su escudo, peso, real, inti i Nuevo Sol.

Vrijede li peruanski Intis išta?

Danas peruanski Inti više nemaju novčanu vrijednost. Jedina vrijednost koju imaju je kolekcionarska vrijednost. Najveća novčanica, 5 milijuna Intisa, može se prodati za 2,20 £ na stranici Leftover Currency, gdje možete otkriti vrijednost svih peruanskih Inti novčanica.

Preporučeni: