Kako prepoznati instant pot pod pritiskom?

Sadržaj:

Kako prepoznati instant pot pod pritiskom?
Kako prepoznati instant pot pod pritiskom?

Video: Kako prepoznati instant pot pod pritiskom?

Video: Kako prepoznati instant pot pod pritiskom?
Video: Как приготовить Овощи в скороварке на винегрет! / Vegetables in a pressure cooker for vinaigrette! 2024, Rujan
Anonim

Obično, dok je vaš instant lonac pod tlakom, trebali biste vidjeti para izlazi iz njega kroz ventil za plutanje i ventil za otpuštanje pare Nakon što postavite svoj instant lonac za kuhanje obroka a na zaslonu se prikazuje "Uključeno", para bi trebala izaći iz plovnog ventila ili otpuštanja tlaka, što je i očekivano.

Koliko je potrebno Instapotu da dođe do pritiska?

To vrijeme zapravo ne počinje sve dok se pritisak ne poveća, što često traje oko 10 minuta. Također ćete htjeti dodati oko 10 do 15 minuta da se pritisak oslobodi. Na kraju, "30-minutni" recept može potrajati oko 50 do 60 minuta.

Treba li para izlaziti iz instant lonca tijekom pritiska?

Treba li para izlaziti iz instant lonca prilikom pritiska? Da, para će izlaziti iz ventila za otpuštanje pare i ventila za plovak. … Općenito, ne, para ne bi trebala izlaziti nakon što je plutajući ventil u položaju za brtvljenje (gore).

Kako se uvjeriti da je vaš Instant Pot zapečaćen?

Brtvljenje: Kada kuhate hranu pod pritiskom, zatvorite poklopac i poravnajte ventil s "valovitim" linijama. Ova pozicija zatvara lonac. Omogućuje stvaranje pritiska dok se hrana iznutra zagrijava i proizvodi paru. Ventil se neće zaključati na mjestu kada je postavljen na brtvljenje.

Treba li plutajući ventil biti gore ili dolje?

Plutajući ventil je dizajniran da se pogura prema gore kada postoji dovoljan pritisak unutar štednjaka. Jednom gurnut prema gore, silikonska traka zatvara instant lonac, a zatik plutajućeg ventila služi kao brava, sprječavajući otvaranje poklopca prije nego što se tlak oslobodi.

Preporučeni: