Logo hr.boatexistence.com

Odakle je strpljenje vrlina?

Sadržaj:

Odakle je strpljenje vrlina?
Odakle je strpljenje vrlina?

Video: Odakle je strpljenje vrlina?

Video: Odakle je strpljenje vrlina?
Video: Strpljenje mana ili vrlina?- Ana Bučević 2024, Svibanj
Anonim

Strpljenje je vrlina, izraz za koji se vjeruje da potječe iz pjesme “Piers Plowman” koju je u 136O napisao engleski pjesnik William Langland. Willie bi trebao znati samo probleme koje sam imao s tom posebnom vrlinom.

Odakle potječe strpljenje vrlina?

Izreka – “strpljenje je vrlina” potječe iz pjesme pod nazivom Piers Plowman, nastala 1360. – 1387. Originalni autor citata je William Langland. Strpljenje je možda bila vrlina još u 14. stoljeću, kada nije bilo pametnih telefona, interneta, aviona, e-pošte i tako dalje. Ali danas ne toliko.

Gdje je u Bibliji strpljenje vrlina?

2 Petar 3:9. Gospodin nije spor u ispunjavanju svog obećanja, kao što neki razumiju sporost. Umjesto toga, on je strpljiv s vama, ne želi da itko pogine, već da se svi pokaju.

Tko je citirao Strpljenje je vrlina?

Najčešće se vjeruje da stih potječe iz pjesme Piers Plowman, za koju se kaže da ju je oko 1360. napisao engleski pjesnik William Langland, o čovjeku u potrazi za vjerom. Jedan red u pjesmi kaže da je "strpljenje poštena vrlina. "

Postoji li izreka Strpljenje je vrlina?

"Strpljenje je vrlina" kratka je fraza koja znači " mirno čekanje je dobra osobina" Ova poslovična fraza podsjeća slušatelja ili čitatelja na društvenu i moralnu vrijednost čekajući da dobiju ono što žele do povoljnijeg trenutka. … Strpljenje, kao i sve druge vrline, najbolje funkcionira kada se inteligentno primjenjuje.

Preporučeni: