Logo hr.boatexistence.com

Treba li se zakupljeno zemljište amortizirati?

Sadržaj:

Treba li se zakupljeno zemljište amortizirati?
Treba li se zakupljeno zemljište amortizirati?

Video: Treba li se zakupljeno zemljište amortizirati?

Video: Treba li se zakupljeno zemljište amortizirati?
Video: Облачные вычисления — информатика для бизнес-лидеров 2016 2024, Svibanj
Anonim

Porezna uprava ne dopušta odbitke za poboljšanja najma. No, budući da se poboljšanja smatraju dijelom zgrade, podliježu amortizaciji. Prema GAAP-u, amortizacija poboljšanja zakupnog vlasništva trebala bi slijediti 15-godišnji raspored, koji se mora ponovno vrednovati svake godine na temelju njegovog korisnog vijeka trajanja.

Da li amortizirate zakupljeno zemljište?

Tehnički, poboljšanja zakupnine se amortiziraju, umjesto da se amortiziraju. To je zato što stvarno vlasništvo nad poboljšanjima pripada najmodavcu, a ne najmoprimcu. Najmoprimac ima samo nematerijalno pravo korištenja imovine tijekom trajanja najma. Nematerijalna prava se amortiziraju, a ne amortiziraju.

Je li zakupljeno zemljište amortizirano?

Kada se zemljište uzme u zakup na razumno vrijeme, nastali izdaci bi po prirodi bili kapitalni i iznos se ne može rasporediti na razdoblje zakupa.

Je li zakupnina amortizirana?

Tehnički, vi amortizirate poboljšanja zakupnog vlasništva umjesto da ih amortizirate Razlog je taj što je stanodavac vlasnik poboljšanja, tako da ostvarujete samo nematerijalno pravo na korištenje poboljšanja tijekom rok najma - i nematerijalna imovina se amortizira, a ne amortizira.

Što je amortizacija najma?

Poboljšanje zakupnog posjeda je promjena učinjena na nekretnini koja se iznajmljuje kako bi se prilagodila posebnim potrebama najmoprimca. … Za potrebe poreza, poboljšanja zakupnog vlasništva mogu se amortizirati za razdoblja do 15 godina.

Preporučeni: